Home Nieuws Swart: ‘Natuurlijk is PSV gewoon een mooie club’

Swart: ‘Natuurlijk is PSV gewoon een mooie club’

36
0

Het Eindhovens Dagblad heeft nog een dappere poging gewaagd maar ook tegenover een serieus medium lukt het het Amsterdamse voetbalicoon niet normaal over voetbal te praten.

Sjaak Swart begint met het feit dat hij een misverstand uit de wereld helpen maar vervalt daarna meteen weer in het aloude gebral. Het clubicoon van Ajax heeft naar eigen zeggen veel waardering voor PSV. “Natuurlijk is PSV gewoon een mooie club, waar vroeger met bijvoorbeeld Jan van Beveren en Willy van der Kuijlen geweldige kerels onder contract hebben gestaan. Maar ze hebben dit seizoen in zoveel wedstrijden enorm veel mazzel en hulp van de scheidsrechters gehad. Vorige week hebben ze de competitie met een mazzeltje, beslist. Dat vindt u toch ook?,” zegt Swart tegenover Rik Elfrink.

Swart gaat verder: “Ajax heeft het zelf ook laten liggen hoor, begrijp me goed. Maar PSV? Tegen PEC Zwolle zijn ze heel goed weggekomen, een kerel van FC Twente schiet in de laatste seconde een bal in eigen goal en tegen VVV kregen ze hulp van de scheidsrechter,” aldus de voormalig speler van Ajax. “Bij AZ was de arbiter wéér op de hand van PSV en geeft hij geen kaarten aan spelers die tegen Ajax geschorst hadden moeten zijn. En nou, nou, als je zo een strafschop moet krijgen… Zo kan ik nog wel even doorgaan.”

De Amsterdammer vergeet keer op keer dat zijn club al even zo vaak het geluk aan de zijde heeft. Een onterechte strafschop tegen Twente, een hopeloos slechte recente uitbeurt in Groningen en zo mazzelde Ajax dit seizoen al net zo vaak. Zie AZ uit, Heerenveen uit.

Swart heeft wel een punt wat de uitwedstrijd van PSV in Amsterdam aangaat. “Ze stonden toen tien punten voor en speelden zo angstig. Als ik als coach zo ver voor zou staan en ik kom met mijn ploeg naar Amsterdam, dan wil ik laten zien dat mijn team daar terecht staat. Dat miste ik volledig,” geeft hij over die wedstrijd aan. “En geef de jeugd toch wat vaker de kans! Donyell Malen komt er nu wel aan, maar die speelde eerder voor Ajax.”

Swart is ook duidelijk als hem gevraagd wordt wat er wel goed is aan PSV. “Hirving Lozano en Cocu. Maar Lozano moet zich wel normaal gedragen. En snel. Het lijkt wel of hij altijd iemand een tik wil verkopen. Tegen AZ had hij met dat inglijden op de keeper ook een kaart kunnen krijgen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here