Home Nieuws SV PSV teleurgesteld na Ajax nieuws rond Ihattaren: ‘Niet naar onze conccurent’

SV PSV teleurgesteld na Ajax nieuws rond Ihattaren: ‘Niet naar onze conccurent’

1676
0

De supportersvereniging PSV heeft teleurgesteld gereageerd na het nieuws rond de aanstaande transfer van Mo Ihattaren naar Ajax.

Bij monde van voorzitter Harry Timmermans reageerde de supportersvereniging PSV op de geruchten rond Mo Ihattaren. De speler die als niet fitte voetballer al maanden de gemoederen bezig weet te houden in Turijn, Genua, Eindhoven, Utrecht en sinds deze week Amsterdam, heeft tot op heden in zijn nog jonge carrière geen enkel moment laten zien een meerwaarde voor welk elftal dan ook te zijn.

In de periode Mark van Bommel als hoofdtrainer bij PSV, zou Ihattaren de beste vorm geëtaleerd hebben maar het waren slechts momenten van klasse die hij het Philips Stadion wist voor te schotelen. Mo Ihattaren besliste geen wedstrijden voor PSV, verdedigde vaak niet mee en was zijn roem, status en talent al op jonge leeftijd voorbij gesneld. Met dank, in de goede zin van het woord, aan Ronald Koeman en de Oranje plannen met Mo Ihattaren werd de zojuist omschreven status in het kwadraat vermenigvuldigd maar niet verzilverd in de vorm van prestaties. Dat Mo Ihattaren het met de discipline niet zo nauw nam, liet hij al op jonge leeftijd zien want geregeld kwam Ihattaren te zwaar terug van vakantie. Afgelopen twee jaar liet de warming-up aan de zijlijn vaak al zien dat de middenvelder het allemaal niet zo serieus nam met het vak van profvoetballer.

Mo Ihattaren is tot op heden een bron van onrust gebleken, ondanks het enorme potentieel. Het lijkt welhaast onmogelijk het karakter van Mo Ihattaren te veranderen en ook in Amsterdam zal dat niet gaan gebeuren. Mo Ihattaren is een begenadigd talent maar talenten moeten ook op het mentale vlak kunnen ontplooien. De jonge middenvelder zou ver geweest zijn om zich bij FC Utrecht aan te sluiten maar voelt meer voor Ajax omdat een topclub in Nederland nu eenmaal statusverhogend werkt en zeker bij de trotse Mo Ihattaren. Los van dat alles is Ihattaren ook nog gewoon een porvoetballer en die heeft nu eenmaal het recht om voor de beste loonstrook te gaan. De directie van PSV wenst Mo Ihattaren het allerbeste toe en daar sluiten wij ons bij aan.

“Ik lees de geruchten ook, het zou ook zomaar waar kunnen zijn. En het is ook niet raar dat dit soort verhalen naar buiten komen in de aanloop naar zondag”, zegt Timmermans tegenover verschillende media als er gevraagd wordt naar de op handen zijnde transfer van de Utrechtse middenvelder. Timmermans denkt zelfs dat het met de wedstrijd van zondag te maken heeft. “Het hoort bij het spel van psychologische oorlogsvoering.”

Timmermans ziet Ihattaren straks met lede ogen naar Ajax vertrekken. “Wij hadden heel graag gezien dat Mohamed bij PSV zou zijn geslaagd. Het is teleurstellend dat dit niet is gebeurd. Bij zijn afscheid hebben we gezegd dat we hem alle goeds wensten. Daaronder verstonden we toen niet spelen bij onze concurrent uit Amsterdam. Dat schuurt natuurlijk altijd en ligt gevoelig. Maar we leven in een vrij land”, benadrukt Timmermans.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here