Home Nieuws Supportersvereniging vraagt Van Nistelrooij om uitleg na vertrek | ‘Hij had kampioen...

Supportersvereniging vraagt Van Nistelrooij om uitleg na vertrek | ‘Hij had kampioen moeten worden’

1597
0

Vraagtekens. Vele vraagtekens en daar moet een einde aan komen. Dat stelt de voorzitter van de supportersvereniging vast, daags na het vertrek van clubicoon Ruud van Nistelrooij.

Links en rechts wordt al gesproken over een emotionele beslissing van Ruud van Nistelrooij. De vraag is dan ook gerechtvaardigd of de nog relatief onervaren trainer de abrupte beslissing ook gemaakt had als hij al wat jaartjes verder in zijn trainerscarriere was geweest.

Rondom Mark van Bommel waren er ook twijfels vanuit de spelersgroep te horen maar van Bommel leek zich er niets van aan te trekken. Dat is, althans lijkt, bij Ruud van Nistelrooij anders te liggen. Het snelle en onverwachte vertrek van de voormalig topspits zorgt over voor begrip, frustratie, verbazing en vraagtekens. Zo ook bij voorzitter Rob Bogaarts.

De supportersvereniging van PSV wil dat Ruud van Nistelrooy snel duidelijkheid geeft over zijn vertrek bij de club. “Het kwam ook voor ons als een verrassing en het voelt als een grote teleurstelling. Ruud is een PSV’er van de bovenste plank en hij heeft van alles meegemaakt in de voetbalwereld. Toch is er iets gebeurd waardoor hij enorm is geraakt. Het zou voor de rust rond de club goed zijn als hij daarmee naar buiten treedt”, zegt voorzitter Rob Bogaarts in gesprek met verschillende media als AD Sportwereld en De Telegraaf.

“Het moment heeft ons wel verbaasd”, zegt Bogaarts. “Het is een megaslechte timing. Er hangt veel af van de wedstrijd tegen AZ, ook vanwege de financiële mogelijkheden van de club.”

Dat was juist altijd een belangrijke kracht van PSV. Dat bij ons veel minder naar buiten kwam dan bij Ajax of Feyenoord. PSV was altijd ’steady’. De laatste jaren hebben we dat niet meer gezien, kijk maar naar het vertrek van Mark van Bommel en John de Jong bijvoorbeeld. Ruud is gepokt en gemazeld. Hij weet dat er in de voetbalwereld af en toe dingen gelekt worden, dat hoort erbij. Ruud gaat niet over één nacht ijs en toch neemt hij deze beslissing.”

Van Nistelrooij wordt op sociale media zeker nog bejubeld en krijgt links en rechts veel steun van vele PSV-supporters maar er is ook een tegengeluid te horen. “Zij vinden dat hij niet het onderste uit de kan heeft gehaald en kampioen had moeten worden. Dat vind ik zelf eigenlijk ook. We hebben het tegen de kleinere clubs laten liggen”, zegt Bogaarts, die midden tussen alle PSV en de reactie in staat. De tendens onder de fans is toch vooral teleurstelling. Teleurstelling door het vertrek van onze geliefde trainer en clubicoon.

Bogaarts gaat verder: “Er heerst verdriet en boosheid. Ruud is een PSV-coryfee, een held. Hij heeft zoveel betekend voor de club. Het is verdrietig dat hij de club nu op deze manier verlaat”, deelt Rob Bogaarts ons gevoel over het vertrek van de geliefde Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikel‘Spelers stappen niet zomaar op een directie af’
Volgend artikelZaakwaarnemer Van Nistelrooij reageert op vertrek: ‘Draai van de directie, Ruud stond er alleen voor’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in