Home Nieuws Supportersvereniging roept PSV op tot communicatie naar achterban: ‘Erken dat het seizoen...

Supportersvereniging roept PSV op tot communicatie naar achterban: ‘Erken dat het seizoen verloren is’

56
0

De supportersvereniging van PSV roept de clubleiding van PSV op tot open communicatie over de huidige situatie.

De supportersvereniging mist communicatie en openheid van zaken wat de insteek om uit de sportieve crisis te komen aangaat. Harry Timmermans, voorzitter van de vereniging, roept PSV op tot openheid en een plan om uit de crisis te komen te delen met de achterban.

Timmermans erkent dat het een moeilijke situatie is. “Waar moeten we vertrouwen aan ontlenen dat het tij gekeerd kan worden? Wij als supporters hebben het recht om die vraag te stellen. Het is de plicht van de trainer en de directie om met het antwoord te komen”, zegt Harrie Timmermans namens de Supportersvereniging PSV.

“Van huis uit ben ik optimistisch, maar we zijn er dit seizoen bedreven in aan het raken om teleurstellingen te incasseren”, aldus Timmermans. „Ik heb sinds 1982 een seizoenkaart en heb met PSV mooie dingen meegemaakt. We zijn 24 keer kampioen geworden. Of dit de slechtste reeks is die ik heb meegemaakt? Met Phillip Cocu stond PSV op een gegeven moment even dertiende, geloof ik. Maar dit is wel een forse dip.”

Wat Timmermans betreft, moeten de leiding van de club maar ook de technische staf om te beginnen het verwachtingspatroon voor dit seizoen snel gaan bijstellen. “Erken dat het seizoen verloren is. Stel het verwachtingspatroon bij, naar een meer reële. Anders blijf je in een crisissituatie zitten.”

Het heeft natuurlijk niets met topsport bedrijven van doen om uit te spreken dat het seizoen mislukt is. Er is tenslotte nog te spelen voor een tweede plaats en een KNVB beker.

Mark van Bommel heeft nog steeds het vertrouwen van de clubleiding en ook spelers spraken zondag na de 1-1 bij Emmen hun steun uit. De supportersvereniging staat ook nog altijd achter van Bommel en sprak dat enkele geleden nog uit maar is nu terughoudender. “Ik doe nooit uitspraken over de positie van de trainer”, aldus Timmermans. “Als je kijkt naar clubs die wel snel overgaan tot een trainerswissel, levert dat vaak ook maar weinig op. Het is vooral zaak dat het verhaal van hoe PSV dit aan gaat pakken, gedeeld wordt met de gehele achterban.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here