Home Nieuws Supportersvereniging PSV wijst kritiek op de club van de hand: ‘Zonder clausule...

Supportersvereniging PSV wijst kritiek op de club van de hand: ‘Zonder clausule geen Xavi Simons’

941
0

Het vertrek van Xavi Simons maakt vele tongen los. Veel PSV fans kunnen zich niet meer vinden in het gedrag van de jonge stervoetballer, die niets anders deed wat zijn goed recht was.

Toch zijn de druiven zuur te noemen. De aanvallende middenvelder laat een hele club in vertwijfeling achter maar wie naar de geschiedenis van Simons kijkt, weet dat het zetten van een ongewone stap bij zijn nog jonge carriere hoort. Simons verliet eerder al Barcelona met vele vragen en een jaar geleden deed hij dat opnieuw door halsoverkop Paris Saint-Germain te verlaten voor PSV.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. En dus is er kritiek op het beleid van PSV want de clausule is en blijft gespreksonderwerp onder de aanhang maar ook bij de media. De supportersvereniging van PSV neemt PSV in ieder geval weinig kwalijk rond het vertrek van Xavi Simons.

Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging, laat zich uit over de transfer van Simons en deelt de kritiek niet. Bogaarts vindt het logisch dat PSV de toen gewenste clausule in het contract van Simons opnam. “Zonder die clausule had hij nooit in Eindhoven gespeeld, daar ben ik zeker van”, zegt Bogaerts tegen het Eindhovens Dagblad.

Weinigen zagen de move naar Parijs aankomen, al waren de twijfels van Simons al weken daar. “Dat is aan één kant pijnlijk. Maar we moeten vooral ook koesteren dat zo’n exceptioneel talent een jaar lang in ons stadion was te zien. Voor PSV zal het de opgave zijn om naast een vaste kern ieder jaar één of twee van zulke publiekstrekkers naar Eindhoven te halen. Misschien dat Noa Lang zo’n rol kan vervullen dit jaar.”

Paris Saint-Germain zal slechts zes miljoen euro te betalen voor Simons. Volgens L’Équipe gaat twee miljoen van dat bedrag overigens naar Xavi Simons en zijn zakelijke gevolg. Paris Saint-Germain speelt een grote en zo nu en dan discutabele rol in het geheel. De club uit Parijs draait al jaren op rij honderden miljoenen euro’s verlies maar kan eenvoudig geld blijven uitgeven. De boeken van de club worden kunstmatig met zwarte cijfers gevuld omdat men de sponsorinkomsten kunstmatig weet op te drijven.

Los daarvan speelt de directie van Paris Saint-Germain een grote en discutabele rol in het geheel rond Xavi Simons door al meteen na diens transfer naar PSV bewust contractuele informatie te lekken naar de Franse pers.


Vorig artikelHoe ‘Lange Jan’ door één moment onsterfelijk werd
Volgend artikelNico Dijkshoorn vindt wel iets van de exit van Simons en steekt de draak met PSV én Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in