Home Nieuws Supportersvereniging PSV haalt uit naar Roger Schmidt: ‘Analyse Schmidt verbaast vriend en...

Supportersvereniging PSV haalt uit naar Roger Schmidt: ‘Analyse Schmidt verbaast vriend en vijand’

23129
0

De Supportersvereniging van PSV heeft in haar terugblik op de wedstrijd PSV – AS Monaco van zich doen spreken.

Het collectieve supportersorgaan laat op de website niet veel heel van de analyse van Roger Schmidt na afloop van PSV – AS Monaco. Roger Schmidt gebruikt feitelijk wel normale bewoordingen in zijn analyse van de verloren wedstrijd. PSV speelde nu eenmaal een sterke wedstrijd. Hoogstens dikt de coach de prestatie van Carlos Vinícius wel wat aan maar Schmidt wil zijn tweede spits duidelijk vertrouwen geven voor dat wat komen gaat.


Toegegeven, Carlos Vinícius heeft tot op heden nog niet laten zien een basisspeler voor PSV te kunnen en mogen zijn. Tot gisteren liet hij zelfs geregeld zien dat hij niet in de selectie van PSV thuis hoort maar enkele goede acties lieten zien dat er hoop gloort voor de PSV fans wat de mogelijkheden van Carlos Vinícius aangaan. Toch komt de Braziliaan ook veel tekort. Maar vooruit, progressie is progressie.

Het verslag van de Supportersvereniging PSV over de verloren wedstrijd laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Het orgaan is het bepaald niet eens met Roger Schmidt. De vereniging verwijst daarbij naar het late tijdstip van de persconferentie als oorzaak van enkele uitspraken van Schmidt. ‘Door alle televisieverplichtingen is de persconferentie na afloop van de wedstrijd PSV – AS Monaco rond de klok van twaalf uur ’s nachts. Wellicht komt het door het tijdstip dat er opvallende uitspraken werden gedaan na de door PSV verloren thuiswedstrijd in de Europa League’, begint de Supportersvereniging.

‘Roger Schmidt leek met zijn relaas zélf de wedstrijd te hebben gewonnen’, schrijft de supportersvereniging over de analyse van Schmidt. Het medium gaat verder en haalt de uitspraken van Schmidt als volgt aan: 

‘Ik heb een fantastische tweede helft gezien bij PSV, waarin alles klopte! Qua tactiek, balbezit, ‘gegenpressing’…we konden het niet beter doen. Behalve dan die counter in de laatste minuut. De eerste helft was iets minder, maar ook in die periode creëerden we genoeg mogelijkheden. Vanaf de start moesten we wennen aan de 5-3-2 opstelling van Monaco, waarin met name in het centrum het heel compact stond. Maar daarna groeide het spel, waar we alleen door timing de laatste bal niet top was. Doordat we niet precies genoeg waren, hebben we aan het kortste eind getrokken’, haalt de Supportersvereniging van PSV de uitspraken van Roger Schmidt aan. De Duitse trainer zit er bepaald niet naast met zijn analyse want PSV speelde inderdaad een erg goede tweede helft.

De supportersvereniging van PSV kan zich bepaald niet vinden in de analyse van Schmidt over Carlos Vinícius. En daar valt wel iets voor te zeggen. De Braziliaan liet wat meer zien dan hij tot op heden heeft kunnen brengen maar het is inderdaad allemaal nog wat karig en onder de maat.

Over Carlos Vinícius is de Duitser lyrisch: “De spits speelde een topwedstrijd; hij deed alles wat ik van hem had verwacht. Vinícius brengt veel fysiek vermogen en passie in het team en dat heb ik vanavond op het veld gezien. Eerste spits Eran Zahavi heb ik bewust naast de basis gehouden vanwege zijn afgelopen zware programma met onder andere interlands voor Israël. Zondag wacht alweer de topper met Ajax en dan is het niet zeker of ik over de geblesseerd uitgevallen Cody Gakpo en Noni Madueke kan beschikken’, aldus het supportersorgaan die een aantal uitspraken van Schmidt bepaald niet goed kan plaatsen.