Home Nieuws Supportersvereniging PSV al snel licht kritisch op Ruud van Nistelrooij

Supportersvereniging PSV al snel licht kritisch op Ruud van Nistelrooij

5276
0

De supportersvereniging PSV lijkt niet bepaald genoten te hebben van de wedstrijd tussen PSV en FC Eindhoven. De vereniging zag een deel van het publiek ‘morren’ bij het voorlezen van de elf namen.

Er klinkt zelfs lichte kritiek door aan het adres van Ruud van Nistelrooij. De trainer die nog maar net begonnen is aan zijn eerste grote klus als trainer van PSV, krijgt al snel met kritiek te maken vanuit de eigen achterban. Hoe dan ook, het is vast goed bedoeld maar desalniettemin ook opvallend te noemen. Ook trainer Rob Penders van FC Eindhoven krijgt indirect het verwijt niet met de sterkste opstelling aan de stadsderby te zijn begonnen.

Willem-Jan Schampers schrijft namens de supportersvereniging PSV het volgende over de wedstrijd: ‘Voorafgaande aan de wedstrijd is op de beeldschermen in het Philips Stadion altijd een aantal hoogtepunten uit de rijke historie van PSV te zien. Met beelden van onder meer Luc Nillis, Ruud van Nistelrooij, Willy van der Kuijlen en Romario. Dat waren de sterren waarvoor het Eindhovense publiek naar het stadion kwam. Nu geldt dit voor spelers als Luuk de Jong, Walter Benitez, Ibrahim Sangaré, Noni Madueke, Joey Veerman en Xavi Simons. PSV komt in de Lichtstadderby echter met hele andere namen aan de start…’, schrijft Schampers.

Zou de beste schrijver van de supportersvereniging PSV de speelkalender nog niet hebben gadegeslagen met belangrijke wedstrijden tegen Ajax en AS Monaco in het vizier? Tussendoor dient de selectie nog flink getraind te worden om aan de belangrijke weken te kunnen beginnen. Iedere selectiespeler moet nu eenmaal minuten maken om op een later moment te kunnen invallen als situaties daar om zouden vragen. Daar zijn oefenwedstrijden dus precies voor bedoeld. PSV wacht bovendien aanstaande zaterdag een serieuze oefenwedstrijd in het eigen Philips Stadion, tegen een serieuze en gerenommeerde tegenstander.

‘Met uitzondering van Sangaré, spaart trainer Van Nistelrooij al zijn potentiële (fitte) basiskrachten. Bovendien ontbreken door blessures nogal wat spelers (tien om precies te zijn) die normaal in aanmerking komen voor de basis. Denk aan Cody Gakpo, André Ramalho, Olivier Boscagli, Mauro Junior, Erick Gutiérrez en de nieuwelingen Guus Til en Jarrad Braintwaite. Natuurlijk snap ik dat elke speler minuten moet maken, maar de hondstrouwe supporters willen het beste elftal zien; geen – met alle respect – veredeld Jong PSV’, aldus Schampers, die zichzelf ook tegenspreekt door het benoemen van het aantal blessures onder de potentiele basiskrachten. Het antwoord op de vraag zit in zijn conclusie opgesloten.

Schampers gaat verder: ‘Conclusie: de supporters hebben het échte PSV nog niet gezien. En dat is ook te hopen, want in deze vorm lijken Ajax en Monaco een maatje te groot. In twee weken kan er echter nog veel gebeuren. Duimen dat Gakpo en Sangaré blijven, Hoever en Simons heel snel hun werkelijke talent gaan tonen en Braintwaite de verdedigende aanwinst is, waarnaar PSV op zoek is. Dan komt het goed. Denk ik…’, aldus een kritische schrijver van de supportersvereniging PSV.


Vorig artikel‘Supporters zien nog niet het échte PSV’, maar jeugdig en talentvol PSV verslaat eenvoudig FC Eindhoven
Volgend artikelVan Nistelrooij tevreden na Lichtstadderby, trainer geeft update over ‘weer geblesseerde’ Gakpo en Til

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in