Home Nieuws Supportersvereniging kritisch maar niet teleurgesteld: ‘Verrassend dat Schmidt de stekker eruit trekt’

Supportersvereniging kritisch maar niet teleurgesteld: ‘Verrassend dat Schmidt de stekker eruit trekt’

225
0

De supportersvereniging van PSV heeft een reactie gegeven na het aangekondigde vertrek van Roger Schmidt.

De supportersvereniging reageert verrast op het vertrek van Schmidt. Rob Bogaarts, de beoogde nieuwe voorzitter van de Supportersvereniging PSV, vindt het te ver gaan om het ’teleurstellend nieuws’ te noemen dat de club op zoek moet naar een andere trainer. “Het is vooral verrassend dat Schmidt de stekker eruit trekt”, reageert hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Wel is men bij de supportersvereniging kritisch over het gekozen moment. “Dat dit bericht midden in het seizoen naar buiten komt, vind ik lastig, want het zorgt toch voor onrust in de selectie, in de media en ook onder supporters.”

Bogaarts blikt terug en zag PSV goed voetbal spelen afgelopen zomer. Daar refereert de aanstaande voorzitter graag aan. PSV speelde in de zomer van 2021 het beste voetbal onder Schmidt, stelt Bogaerts, die met name doelt op de Europese wedstrijden. “Die eerste zes à zeven duels van dit seizoen, daar hebben supporters gigantisch van genoten. We stonden met zijn allen achter PSV en ikzelf dacht ook: zó moet het zijn, zo ken ik de club weer. Helaas zijn de hoogtepunten ondergesneeuwd door mindere fases, met toppers waarin we echt door het ijs zijn gezakt.”

“De club heeft continuïteit nodig. Twee jaar Schmidt, dat is kort. Hij had natuurlijk een plan om PSV helemaal om te turnen. Een derde seizoen waarin Schmidt het alsnog had kunnen laten zien, was misschien wel goed geweest”, aldus Rob Boogaarts.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here