Home Nieuws Superlatieven en lofuitingen over ‘centrale spits’ Cody Gakpo kennen bij VI geen...

Superlatieven en lofuitingen over ‘centrale spits’ Cody Gakpo kennen bij VI geen grenzen

3232
1

Lionel Messi in zijn beste jaren kreeg vaak lovende kritieken over hoe goed hij het spel kon lezen. ‘Scannen’ werd het genoemd.

Het vele wandelen van Messi bij Paris Saint-Germain en eerder bij Barcelona, maar ook afgelopen WK in Qatar, zou juist geen wandelen zijn maar ‘scannen’. Ruimte scannen, welteverstaan. Cody Gakpo stapte een goede anderhalve maand geleden over naar Liverpool maar kende een matige start. Liverpool is ook een matige ploeg te noemen. Althans, onbetrouwbaar in prestaties en dus matig. En dus kritiek voor Cody Gakpo, ook vanuit weekblad Voetbal International. Een paar doelpunten, assists en een tweetal treffers tegen Manchester United verder, regent het lofuitingen en superlatieven. Ook bij VI.

Cody Gakpo is namelijk een betere speler geworden sinds zijn overstap naar Engeland. Althans, zo ziet Süleyman Öztürk dat. De journalist van Voetbal International ziet dat de intelligentie in het spel van Gakpo in korte tijd is toegenomen. Valt dat ook te bewijzen? Nee, natuurlijk niet, weet ook Süleyman Öztürk en dus is het makkelijk concluderen dan wel analyseren. Hoe dan ook, volgens Süleyman Öztürk heeft Gakpo afgelopen weken reuze sprongen voorwaarts gemaakt.

Het weekblad weet ook te melden dat Gakpo vaak beelden analyseert met een speciaal bureau, voor wat het waard is en aannemen doen we het meteen. Toch gaan de superlatieven en lofuitingen over Cody Gakpo momenteel wel erg ver. Afgelopen zaterdag tegen Bournemouth lukt het toch even niet met het scannen en het intelligent spel van Cody Gakpo.

“Toeval is het niet dat Jürgen Klopp hem op dit moment de meest geschikte kandidaat vindt voor de spitspositie”, aldus Öztürk. “Het rendement dat Cody Gakpo haalde in de Eredivisie is voor een deel toe te schrijven aan zijn overzicht. De rust die hij bezit in de eindfase van het spel. In en rond het zestienmetergebied heeft hij helder voor ogen wat de opties zijn”, klinkt het vastberaden en vol overtuiging. Wat dat betreft kan Öztürk Roger Schmidt de hand schudden want de Duitse trainer vond dat Gakpo voor zijn ontwikkeling bij PSV ook in de spits diende te spelen. Iets waar Gakpo destijds geenszins iets voor voelde.

De 1-0 in de uiteindelijke 7-0 overwinning tegen United is volgens Öztürk een goed voorbeeld van de kracht van Gakpo. “Hij raakte de bal ondanks de afstand tot het doel maar twee keer aan. Een keer met buitenkant rechts en de tweede keer met de binnenkant. Zuiver, simpel, doeltreffend. Ontdaan van alles wat de boel ophoudt of afleidt. Gakpo is een voetballer met uilenogen.” Kon Gakpo dit anderhalve maand geleden niet, beste Süleyman Öztürk?

Breng anders gerust de verwoestende uithaal van Gakpo in de tweede helft tegen FC Zurich nogmaals in herinnering. Gakpo heeft het varkentje ‘weing de bal raken en doeltreffend uithalen’ vaker gewassen beste Süleyman Öztürk.

“Tijdens een tv-registratie van een wedstrijd van Liverpool valt het misschien niet zo op, maar zoom je meer in op het spel van Gakpo dan kom je tot de ontdekking dat zijn nek voortdurend heen en weer gaat. Het lijkt wel of er een draaimechanisme inzit, zo vaak bekijkt hij zijn omgeving”, is Süleyman Öztürk van mening. Hierbij doelt Süleyman Öztürk op het zogenaamde scanner, wat zelfs amateurvoetballers beheersen.

Bij VI wordt Gakpo dan ook al in één adem genoemd met Haaland en trainer Xavi Hernandez, die volgens de heren analisten van VI ook uniek zijn en waren in hun handelingssnelheid in combinatie met het zogenaamde scannen van de ruimte.

“Na zijn eerste trainingsweek was Klopp zo lovend over hem dat het leek of de Duitser hem zelfvertrouwen wilde geven. Maar de Liverpool-trainer zag wat anderen nog niet zagen. Een voetballer die zo intelligent en leergierig is dat hij complexe problemen eenvoudiger kan maken. Gakpo is een teamplayer die in nauwelijks twee maanden heeft uitgevogeld wat zijn rol kan zijn in een voorhoede met Darwin Núñez en Mohamed Salah”, aldus Süleyman Öztürk.


Vorig artikelLeeuwarder Courant: Engelse clubs, Augsburg en Sporting concreet voor van Ewijk
Volgend artikelGaat Earnie Stewart doorpakken? Ramiz Zerrouki en Taylor Booth staan hoog op het lijstje bij PSV

1 REACTIE

  1. Tjong jonge wat een ongelofelijke sukkels zijn het daar bij VI. Ze deden niet anders dan Gakpo en PSV de grond in schrijven en nu is Gakpo plotseling in een paar maanden een topspeler geworden.
    Dat was hij al heel lang, daarom heeft Liverpool ook 55 milj voor hem betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in