Home Columns ‘Succes met je geld, Xavi’ | ‘Meneer en zijn entourage waren vanaf...

‘Succes met je geld, Xavi’ | ‘Meneer en zijn entourage waren vanaf dag één uit op dit scenario’

40553
12

Het vertrek van Xavi Simons, alweer bijna twee weken geleden, maakt nog altijd vele tongen los.

De transfer mag dan wel afgerond zijn en de verschillende conclusies snijden zeker hout maar ongebruikelijk is het wel, om midden in de voorbereiding zo’n eigenzinnige keuze te maken.

Xavi Simons mag er in Parijs en in Leipzig dan goed opstaan maar in Eindhoven des te minder. Xavi Simons was hot maar het gros van de PSV fans is niet te spreken over de move van de aanvaller. Tel daar nog eens bij op dat er geen echte duidelijke reden voor zijn vertrek is uitgesproken.

Overigens is Xavi Simons geenszins verplicht een reden op te voeren dan wel uit te spreken maar u begrijpt vast wat we bedoelen. Voor onze columnist Lucas Ursem in ieder geval aanleiding om Xavi Simons eens even stevig aan te pakken.

Het is duidelijk. Het zit PSV fan in hart en nieren Ursem gewoon dwars hoe Xavi Simons zijn en onze club heeft verlaten. Een schoonheidsprijs krijgt hij dan ook nog maar uitgereikt voor zijn spel, zijn drive en zijn enorme dosis aan talent.

Nee, Xavi Simons krijgt geenszins de schoonheidsprijs voor zijn plotselinge vertrek naar het zielloze Red Bull Leipzig.

Bijna twee weken na de beslissing die voelde als de impact van een valbijl, werkt berichtgeving als deze nog steeds als een rode lap op mijn maagsappen. Na twee weken waarin ik heb getracht het los te laten, voel ik me nog steeds als door een trein bewerkt dankzij een jochie van nog geen 20 jaar oud. Ook omdat het achteraf allemaal zo ontzettend logisch was dat hij zou gaan. Gewoon omdat de voetbalwereld natúúrlijk een grote egotrip is. En hoe meer ik erover nadenk… hoe kón ik daar toch intuinen?!

Meneer Simons en zijn entourage waren vanaf dag 1 uit op dit scenario. Punt. En eigenlijk vind ik het bijzonder dat niemand zich afvraagt waarom er überhaupt een clausule was. Want waarom een ontsnappingsmogelijkheid als je niet wilt ontsnappen? Waarom zou mijn vriendin tijdens onze eerste date haar puissant rijke ex aanhalen die haar nog niet goed genoeg vond in bed en vragen of ze hem in de toekomst mag logenstraffen? De enige reden voor de clausule was dat Xavi uiteindelijk terug wilde naar het Franse Gedrocht en haar smerige geld en wist dat als hij het in Nederland goed zou doen, hij voor vele miljoenen meer terug zou kunnen keren. De kaken op elkaar houden, versterkte daarbij zijn onderhandelingspositie en op die manier kon hij als een wolf in schaapskleren doen alsof hij iets met PSV en haar supporters had. Last but not least: als hij zo nodig voor Leipzig wil voetballen, waarom kocht die club hem dan niet van PSV? Het is allemaal zo overduidelijk… Natuurlijk. En wij maar denken te voelen te horen te hopen te weten dat hij toch echt oprecht was.

Geld, geld en niets anders dan geld is wat Xavi drijft. En natuurlijk is geld belangrijk. Sterker nog: welk weldenkend mens zegt nee tegen 35 miljoen in 5 jaar tijd? Maar stop met de hypocrisie en die domme Insta-filmpjes. Kijk me aan Xavi! Je hebt niets met mijn club en je hebt nooit iets met mijn club gehad. Net zoals PSG helemaal niets met jou heeft en je nooit op zal stellen. Dat begrijpt mijn overleden oma nog.

En nog een ding: veel mensen zeggen dat PSV Xavi dankbaar mag zijn voor het behalen van de tweede plaats. Maar ik was nog liever tiende geworden zonder deze valse embleemkusser dan eerste met hem.

Succes met je geld Xavi, aldus onze columnist Lucas Ursem.


Vorig artikelPSV wil twee talenten verhuren na veel belangstelling uit de Eredivisie
Volgend artikelDossieropbouw in Turijn, Juventus ontslaat Mo Ihattaren | Geeft Gerald Vanenburg Ihattaren toch wéér een nieuwe kans?

12 REACTIES

 1. Ben blij dat dit vervelende kereltje is vertrokken bij Psv. Als hij er moest zijn was hij er niet, in geen enkele interland heeft hij er iets van gebakken en sterkste punt was wel overtredingen veroorzaken, nogmaals heel blij dat hij er niet meer is.

  • Aan de andere kant, zonder Simons had PSV zeker geen Champions League plek behaald, dus ook PSV verdiend dit jaar miljoenen dankzij hem
   (als ze nog iets klaar kunnen spelen tenminste, nu hij weg is ;))

 2. Ik hoor hier een droeftoeter met een ernstige vorm van jaloerzie. Die vriendin van je zal je we verlaten hebben onder huwelijkse voorwaarden wat je nu nog steeds pijn doet.
  Natuurlijk kiest die jongen voor een betere competitie, club en salaris. Daarbij is hij PSV dan ook werkelijk helemaal niks verschuldigd. Mocht dit van te voren geregiseerd zijn dan zelfs alleen maar meer lof. Mensen met verstand noemen dat carriereplanning. Ik word zolangzamerhand moe en schijtziek van die zogenaamde kenners die hun ongevraagde mening over iemand anders zijn keuzes geven. Mijn hele sympathie voor PSV is dankzij reacties als deze volledig verdwenen.

 3. Dat Xavi Simons straks nog eens vaak aan PSV gaat denken dat zal vaststaan , ik heb jaren geleden in Duitsland gespeeld in de 2e Bundesliga ( toen we nog een west en oost Duitsland hadden ) maar ook toen was het verdomd moeilijk om stand te houden , en de huidige trainer van RB Leipzig Marco Rose is een moeilijke trainer maar heeft ook geen beste reputatie, en Xavi Simons zal uiteindelijk meer op de tijd .bank zitten dan spelen en als dat gebeurt dan is het Nederlands elftal ook ineens weer ver weg , verschillende internationale spelers hebben krediet maar dat krediet heeft Xavi Simons nog niet , respect voor Johan Bakayoko die gewoon bij PSV blijft omdat hij met de Rode Duivels naar het EK wil gaan en daarom blijft hij bij PSV krijgt hij voldoende speel

 4. Wat een drukte als ze normaal met van nistelrooy waren o.gegaan dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd maar zoals gewoonlijk in de huidige voetballerij is dat geld toch heel belangrijk is dat lijkt mij logisch 8

 5. Hoe kan je nu zo reageren op iemand die een heel jaar alles heeft gegeven voor jou club. Het is een jonge jongen die de eredivisie duidelijk ontgroeid is. Klaar voor een stap naar een betere club. Als die jongen voor het geld was gegaan had hij geen clausule van 6 miljoen opgenomen, maar voor 40 miljoen weggaan wn 10% zelf opstrijken. Een aantal maanden terug wordt zijn naam nog gescandeerd en nu is het een misselijk mannetje. Wees blij dat hij vorig jaar voor PSV koos en niet voor een andere club.

 6. Laten we ook kijken naar wat Psv doet. Verkoopt gapko en madueke halverwege, speelt op de lange bal en gedraagt zich als handelshuis. Vergeet van Nistelrooy en John de Jong niet dit jaar ook mochten stuiteren de straat op. De competitie… Toch minder sterk dan die uit Duitsland. Kortom redenen te over die allen legitiem zijn

  • Idd, wat een calimero gedrag. Clubs en spelers gebruiken én versterken elkaar. PSV heeft zich afgelopen jaar niet als een winnaar opgesteld. Zorg eerst dat je je eigen zaken op orde hebt. Simons is klaar voor een volgende stap. Zonder verkoop Gakpo, een kampioenschap en met Van Nistelrooy was de kans groot geweest dat hij was gebleven.

 7. Wat een gejank zeg! Zonder die clausule was hij nu ook miljoenen gaan verdienen. Hij heeft PSV in een moeizaam jaar op sleeptouw genomen e daar ben ik hem dankbaar voor. En dat gezemel dat hkj nooit iets met onze club gehad heeft: hij heeft hier maar één jaar gevoetbald. Wat verwacht je dan? Dat hij de rest van zijn leven naast jou staat te juichen met een PSV-sjaal om z’n nek?? Jammer dat we maar 1 jaar van zn talent hebben kunnen genieten, maar ook niet meer dan dat. Ik wens hem alle succes toe.

 8. Iedereen dacht dat hij slim was en een gedegen weg naar succes en roem zou kiezen door het rustig aan te doen (lees:verstandig opbouwen). Dat hij kiest voor hetgeen waar hij nu voor gekozen heeft moet ie zelf weten. Maar hij en zijn zaakwaarnemer hebben PSV een worst voorgehouden door telkens door te laten schemeren dat hij bij PSV blijven en zou tekenen. En DAT verwijt ik hem. Wie denkt mijnheertje dat hij is? Hij heeft nog NIKS bewezen. Één seizoen goed spelen zegt helemaal niks. Mooi dat ie nu als koehandel wordt gebruikt en ik hoop dat ie helemaal mislukt, spijt als haren op zijn hoofd dat ie deze stap heeft gemaakt, en hij PSV smeekt om terug te mogen maar dat PSV dit nooit meer zal doen want dat zij klaar zijn met dit soort omhoog gevallen ego’tjes. Ik hoop dat PSV zijn zaakwaarnemer op de zwarte lijst heeft gezet. Met zo’n soort figuren kun je niet afspreken. Geen normen, waarden en fatsoen. Xavi, hoop dat je gigantisch gaat mislukken!

  • Was een clausule in zijn contract , de club wist vanaf dag 1 dat dit kon gebeuren . 1000 redenen om Simons te veroordelen, helaas is dit niet gerechtvaardigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in