Home Nieuws Strijd om de landstitel: Van der Vaart vreest voor Ajax, Afellay vreest...

Strijd om de landstitel: Van der Vaart vreest voor Ajax, Afellay vreest voor PSV

6892
0

In de studio van de NOS ontstond zondagavond een leuke discussie tussen Ibrahim Afellay en Raphael van der Vaart.

Het wisselbeleid van Roger Schmidt was al even onderwerp van gesprek tussen de vier tafelgasten maar de strijd om de landstitel kreeg ook een leuke wending. In de ogen van Ibrahim Afellay gaat PSV dit seizoen absoluut mee doen in de strijd om de felbegeerde titel. De analist met groot PSV verleden denkt dat het gat tussen PSV en Ajax fors kleiner zal zijn dan vorig seizoen het geval was. Toch denkt Afellay dat Ajax aan het langste eind gaat trekken in de strijd om de schaal.


De NOS analist denkt te weten dat Ajax een veel bredere selectie dan PSV heeft en dat aspect Ajax gaat helpen in de strijd om het kampioenschap. Tafelgenoot Raphael van der Vaart reageerde verbaasd en vroeg Afellay: ‘Vind je? Ajax een bredere selectie dan PSV? Dat zie ik anders. Ik maak me zorgen om Ajax dit seizoen. Ik als Ajacied zie het anders en vrees dit jaar voor deze selectie’, zei de NOS analist met groot Ajax verleden. Van der Vaart ziet ook dat de aanwezigheid van Steven Berghuis niet het juiste gevoel in de selectie weet los te maken. ‘Berghuis wordt overgeslagen’, zei de analist aan de hand van beelden die verkozen waren om zijn standpunten te verduidelijken.

Steven Berghuis, die vorig jaar ook nog in de belangstelling van PSV stond, kent inderdaad een moeizame start zoals de grote concurrent van PSV in zijn geheel nog geen hele beste indruk weet te maken. Ajacied van der Vaart maakt zich dus zorgen om de staat van het Amsterdamse elftal en ziet PSV als grote kanshebber voor de landstitel. ‘PSV kan ook gewoon verdedigen. Ze hebben een selectie die vele systemen kan spelen. Zaterdag tegen AZ moest er verdedigd worden en dat deden ze met grote verbetenheid. En als het kon kwamen ze er razendsnel uit. Dat kan PSV ook’, zei van der Vaart over de ploeg van Roger Schmidt.