Home Nieuws Strategische topaankoop Ritsu Doan steeds dichterbij een basisplaats

Strategische topaankoop Ritsu Doan steeds dichterbij een basisplaats

1027
0

Ritsu Doan geldt voor PSV als een strategische aankoop die de club zowel sportief als commercieel enorme diensten kan bewijzen.

Doan is inmiddels een uithangbord van Puma, precies de sponsor waarmee PSV een overeenkomst aangaat de komende 5 jaar. In Japan wachten de Olympische spelen op topvoetballer Doan, wiens carrière tijdens en na de Spelen een enorme vlucht kan gaan nemen.


Uiteraard valt of staat het met de sportieve prestaties van de Japanner  De potent is in ieder geval daar en het valt te prijzen dat PSV de ongekend populaire Japanner afgelopen jaar al wist te contracteren. Wie weet hoe zijn marktwaarde na de spelen ligt.

PSV heeft alle vertrouwen in de ontwikkeling van Doan en zijn manager en begeleider ook. “Er is in Japan heel veel vertrouwen in Ritsu en zijn carrière”, zegt zijn persoonlijk manager Kei Sugimoto tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn client die hij deels vanuit Japan en deels vanuit Nederland weet te begeleiden.

Met de spelen in aantocht is het interssant te zien hoe de carrière van Doan een vlucht zal gaan nemen. “Natuurlijk zou het veel helpen als Ritsu nog meer zou spelen, maar dat is natuurlijk een beslissing van de coach”, zegt Sugimoto.

“Als hij wekelijks in de basis zou staan en veel goals zou maken, zou hij in Japan nog veel bekender zijn en meer gevolgd worden. Ritsu is nog jong en een van de meest talentvolle spelers van het land. Hij heeft geluk dat de Olympische Spelen van Tokio eraan komen en dat hij een van de speerpunten in het elftal is dat daaraan mee gaat doen”, aldus zijn manager.

Ondertussen begint Ernest Faber ook te rekenen op de potentie van Doan. “Hij zal geduldig moeten zijn, gaat ook zeker de kans krijgen. We hebben vrijdag en zaterdag nog de tijd om te zorgen dat we een winnend elftal hebben. Daar kan hij deel van uitmaken.”

Het kost Doan tijd om zich volledig aan te passen aan de manier van spelen van PSV, merkt ook Faber. “Je moet realiseren dat de stap van Groningen naar PSV groot is, daar krijgt hij de tijd voor. Ik probeer hem ervan te overtuigen dat hij de tijd moet nemen. Hij gaat een keer de kans krijgen en dan moet hij ervoor zorgen dat hij erin blijft staan. In Groningen is dat makkelijker, hij moet zelf de volgende stap maken om het straks ook in de basis te doen.”


Facebook Comments Box