Home Nieuws Stralende Peter Bosz over PSV-gala, trainer is lyrisch over komst Lozano én...

Stralende Peter Bosz over PSV-gala, trainer is lyrisch over komst Lozano én aanblijven Bakayoko

8997
0

Peter Bosz beleefde acht uitstekende eerste weken bij PSV en wordt door Earnie Stewart veelal op zijn wenken bediend.

Niet alle transfers die Peter Bosz en Earnie Stewart wilden realiseren zijn ook daadwerkelijk gerealiseerd maar over het algemeen zijn de wensen van Bosz toch wel degelijk ingevuld. De trainer is tegelijkertijd erg blij met het aanblijven van Johan Bakayoko

Peter Bosz bleef afgelopen dagen hopen dat Johan Bakayoko dit seizoen gewoon bij PSV zou blijven. Ook op dat vlak werd Bosz op zijn wenken bediend nadat bekend werd dat de Belg zou blijven. De trainer is er maar wat blij mee.

Dat gaf hij aan op de persconferentie na de winst tegen Rangers FC. “Ik denk dat het voor hem goed is dat hij langer bij PSV blijft”, aldus Bosz. “Natuurlijk ben ik zijn trainer en heb ik dat graag, want ik vind hem een geweldige speler.”

Bosz ging verder: “Maar in al die jaren heb ik ook gezien dat als jonge jongens van een goede club naar een topclub gaan en geen vaste international zijn, de Champions League of een landstitel hebben gewonnen ze als een heel ander persoon bij zo’n club binnen komen dan wanneer ze echt iets hebben bereikt. Dat is gewoon zo.”

De trainer kreeg vervolgens de opmerking dat clubs als Burnley en Brentford geen topclubs zijn. “Maar daar is hij ook helemaal niet aan verkocht. Misschien wilde hij daar ook helemaal niet heen”, zo gaf hij aan. “Natuurlijk praat ik met hem, maar dan ga ik echt niet vragen of hij weg wil. Ik weet oprecht niet of hij er morgen nog is. Als trainer heb ik op veel dingen invloed, maar niet om de gedachten van een speler, op zijn Umfeld, agent of familie. Zij praten ook met hem en daar heb ik geen invloed op”, aldus Bosz over Bakayoko, die hij eerlijk vertelde over Hirving Lozano en de kansen voor beide spelers.

‘Samen hebben we zijn situatie besproken’, zegt Bosz. ‘En in dat gesprek hebben we het ook over Hirving Lozano gehad. Ik vertel dan gewoon altijd de waarheid. Ik kan hem niets beloven en ik hoop dat Lozano komt, want dat is een goede speler. Maar we spelen heel veel grote en belangrijke wedstrijden, dus we hebben ook heel veel goede spelers nodig. Er kon op de flanken nog wel iemand bij vonden wij. Maar ik ben ontzettend blij dat Johan bij PSV blijft.’

Peter Bosz keek vrijdagmiddag al uit naar het gala ter ere van het 110-jarige bestaan van de club. ‘Ik heb een fluwelen pak aan en mooie dame aan mijn zijde’, zei de stralende Peter Bosz vrijdagmiddag tijdens de voorbeschouwing op het duel met RKC.


Vorig artikelLozano gepresenteerd op PSV-gala | PSV toont grote ambitie met transfer basisspeler Italiaanse kampioen
Volgend artikelLozano spreekt PSV-fans toe: ‘We hebben je gemist PSV, eindelijk zijn we weer thuis”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in