Home Nieuws Stralende Bruma wordt toegezongen bij de spelersbus: ‘PSV heeft er een fenomeen...

Stralende Bruma wordt toegezongen bij de spelersbus: ‘PSV heeft er een fenomeen bij’

3186
0

Het kan verkeren in de voetballerij. De Portugese aanvaller Bruma lijkt helemaal opgeleefd en is weer belangrijk voor PSV.

Met dat scneraio hadden maar weinigen rekening gehouden maar het heeft er alle schijn van dat Bruma toch een rol bij PSV kan gaan spelen dit seizoen. De oorzaak van de verbeteringen? Een trainer die zijn vertrouwen uitspreekt in de buitenspeler. Bruma is Schmidt dankbaar, zo blijkt uit zijn woorden.

Een zwaluw maakt nog geen zomer, hoewel dat voor Aad de Mos meestal wel zo is. De Mos is ‘om’ wat Bruma betreft want de Haagse ex-coach noemt de buitenspeler, die toch nog echt nog steeds de simpelste ballen van de voet laat springen, ineens een ‘fenomeen’.

De Mos denkt dat PSV een moeizame avond tegen Benfica tegemoet gaat maar ziet ook een ploeg met vele mogelijkheden. Ook Bruma ontkomt niet aan de lofzang van de Mos. “De hele voorhoede heeft momenten dat ze zo scherp zijn. Ze hebben er een fenomeen bij gekregen, die Bruma. Maar Götze, Gakpo, Zahavi en Madueke moeten dinsdag het verschil kunnen maken.”

De Mos hoopt dat PSV de groepsfase van de Champions League gaat halen. “PSV moet zorgen dat ze voor de rust op 1-0 komen. Anders ga je tegen de klok spelen. Benfica is een hele sluwe ploeg, en met Jorge Jesus hebben ze ook een hele sluwe trainer. Ga er maar vanuit dat ze ook in Eindhoven één keer scoren, dus het gaat een moeilijke avond worden.”

Ondertussen zit het met het vertrouwen bij Bruma een stuk beter dan vorig seizoen. De Portugees is opgeleefd door het vertrouwen wat hij van Schmidt krijgt. Dat resulteert in beter spel, doelpunten en assists. Na afloop van PSV – Cambuur stapte Bruma voldaan en moe gestreden het stadion uit richting de bus, waar hij daar door de aanwezige fans werd toegezongen. Het deed hem zichtbaar goed en met een stralende lach op zijn gezicht stapte hij de bus in. Het kan verkeren in de voetballerij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here