Home Nieuws Roger Schmidt over ’te nemen horde’ Galatasaray? ‘Het wordt fifty-fifty’

Roger Schmidt over ’te nemen horde’ Galatasaray? ‘Het wordt fifty-fifty’

405
0

Roger Schmidt lijkt voorzichtigheid te prediken op weg naar het tweeluik tegen Galatasaray.

De Duitse coach kan deze zomer weer naar hartenlust investeren en de spelers halen die hij op zijn wensenlijstje heeft staan. Maar het lijkt nog niet genoeg om flink wat zelfvertrouwen uit te stralen. Schmidt denkt namelijk dat het onderonsje tussen PSV en de Turkse nummer twee een gelijke strijd gaat worden. Galatasaray wordt in eigen land niet momenteel niet gezien als een ploeg die Europese tegenstanders het vuur aan de schenen kan gaan leggen.

De onrustige club uit Istanbul loopt op haar laatste benen als het over fitheid en scherpte gaat. Schorsingen, korte vakanties en korte perioden van rust voor bepaalde spelers zorgen ervoor dat Galatasaray wat minder goed uit de voorbereiding is gekomen dan verwacht. Dit in combinatie met een min of meer uitgeblust karakter van de wat oudere ploeg waarover coach Terim kan beschikken, zorgt ervoor dat PSV toch in een kleine favorietenrol aan het tweeluik kan gaan beginnen. Kortom, dit Galatasaray zou normaal gesproken een te nemen horde voor PSV moeten zijn.

Straalt Roger Schmidt voldoende vertrouwen in aanloop naar de dubbele confrontatie tegen de Turkse nummer twee? Schmidt verwacht meteen een hele zware wedstrijd tegen Galatasaray. De Turken hebben een geslepen en ervaren ploeg maar steken niet in beste doen. ‘Het is een zeer ervaren team, dat altijd vecht voor titels en altijd international speelt. Een heel goed team. Zij hadden een korte voorbereiding, net als wij. Dus het is moeilijk te zeggen wie er favoriet is. Het wordt fifty-fifty, de waarheid ligt op het veld. Wij moeten bewijzen dat het verdienen om door te gaan’, aldus Roger Schmidt.

De Duitse coach liet zich uit over de fitheid van zijn elftal en wees richting bepaalde spelers die het voor PSV moeten gaan doen. Daartoe behoren Cody Gakpo en Joel Drommel, die het vertrouwen krijgen van Schmidt. Gakpo is mogelijk fit genoeg om toch in de basis te beginnen tegen de Turkse ploeg.

Schmidt legt het uit: ‘Hij is eerder teruggekeerd dan andere spelers, wat ik op trainingen van hem zie, ziet er erg goed uit. Hij is scherp.’ Daarnaast zal Joël Drommel woensdag onder de lat staan, omdat Yvon Mvogo nog niet in Eindhoven is. Vincent Müller is voorlopig de tweede keeper. ‘Joël heeft morgen ons volste vertrouwen’, aldus Roger Schmidt over de belangrijke wedstrijd van woensdagavond. Aanvaller Bruma zit ondanks alle transferperikelen alsnog bij de selectie en zal op de bank starten.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here