Home Nieuws Stond Guus Hiddink aan de basis van ‘nieuwe’ positie Ryan Thomas?

Stond Guus Hiddink aan de basis van ‘nieuwe’ positie Ryan Thomas?

1538
0

Ryan Thomas speelt sinds enkele weken achter de spits in het weer winnende elftal van Ernest Faber.

De diepgaande middenvelder begint in zijn nieuwe rol ook te scoren en daarmee belangrijk te zijn voor PSV. Ernest Faber is van mening dat Thomas een vervelende speler is om te verdedigen en om tegen te spelen. De Nieuw-Zeelander is door de vondst van de staf tot valse spits gebombardeerd en dat heeft veel voordelen voor het spel van PSV, zegt Faber.

Guus Hiddink blijkt ook een stevige rol te hebben gespeeld in de nieuwe positie van Thomas. De verwachting is wel dat het slechts een tijdelijke rol zal betreffen en slechts nog voor dit seizoen zal gelden.

Faber ergerde zich als speler aan iemand als Thomas. “Zo’n beweeglijke speler die dan weer in de spits opduikt en dan weer op het middenveld”, zegt Faber tegen AD Sportwereld. “Wanneer dek je door en wanneer niet? Ik had daar zelf vroeger als verdediger veel moeite mee.”

En dus heeft Faber in overleg met zijn technische staf en adviseur Guus Hiddink besloten om de middenvelder in de aanval te posteren. “Daar discussieer je over binnen je staf, je spart erover met Guus Hiddink in zijn rol van adviseur. Vervolgens hak je de knoop door. Wat Ryan er zelf van vond? Hij had geen tijd om ja of nee te zeggen”, aldus Faber over de nieuwe rol van de middenvelder uit Nieuw-Zeeland.


Vorig artikelHistorie | PSV – Feyenoord
Volgend artikel‘Wij mogen niet klagen met een gelijkspel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in