Home Nieuws Stijn Spierings onderweg naar handtekening en medische keuring bij RC Lens

Stijn Spierings onderweg naar handtekening en medische keuring bij RC Lens

484
0

PSV dreigt Stijn Spierings mis te lopen. De transfervrije middenvelder lijkt op weg naar Ligue 1 club RC Lens, in het noorden van Frankrijk.

RC Lens ligt op dit moment op pole-position om de middenvelder van Toulouse in te lijven, waar menigeen toch echt dacht dat PSV de volgende bestemming van de middenvelder met uitstekende en bijzondere statistieken in Frankrijk zou zijn. Hebben de perikelen rond het aanstellen van Peter Bosz vertraging opgeleverd of biedt Lens als rechtstreekse Champions League deelnemer meer salaris aan de gewilde middenvelder.

Spierings koos niet voor de vele euro’s van het Midden-Oosten, waar recent twee clubs zich wisten te melden voor de middenvelder. In deze fase van zijn carierre gaat de middenvelder, die eerdere zo’n marginale rol in de Eredivisie speelde, voor het sportieve en niet voor contracten waar geld leidend zijn.

De transfervrije middenvelder stond lange tijd in de belangstelling van PSV, maar later kwam daar Lens bij. De Fransen spelen komend jaar Champions League en dat lijkt de doorslag te hebben gegeven voor de middenvelder want PSV dient via voorrondes het hoofdtoernooi te bereiken. Spierings gaat in de komende dagen zijn medische keuring afleggen en zal daarna een meerjarig contract ondertekenen bij de Franse club in het noorden van Frankrijk.

Spierings was na zijn vertrek bij Toulouse transfervrij en wist al snel een afspraak en gesprek met PSV te plannen. Er zijn ook gesprekken met Spierings gevoerd, waarvan éénmaal in het Philips Stadion maar uiteindelijk heeft de middenvelder dus toch voor Lens gekozen. Die ploeg kende een zeer succesvol voorbije seizoen en werd tweede in de Ligue 1 met slechts één punt achterstand op kampioen Paris Saint-Germain.

Het laatste jaar van Spierings bij Toulouse was zeer succesvol te noemen. De middenvelder was samen met zijn compagnon Branco van den Boomen een belangrijke schakel op het middenveld van de Franse ploeg en won samen met Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga de Franse beker.


Vorig artikelManagement bevestigt definitief vertrek Fábio Silva bij PSV maar heeft nog een mededeling voor de PSV fans
Volgend artikelSchakelt PSV door naar Stade Reims na mislopen Spierings? ‘In het verleden is weleens geïnformeerd naar hem’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in