Home Nieuws Stijn Spierings niet tegen PSV | Franse media: Lens niet tevreden over...

Stijn Spierings niet tegen PSV | Franse media: Lens niet tevreden over Spierings, Toulouse denkt aan terugkeer

1426
0

Stijn Spierings kent geen best begin van zijn periode bij zijn nieuwe club RC Lens.

In het noorden van Frankrijk lijkt men zelfs ontevreden te zijn over de transfervrij aangetrokken middenvelder. De club die vorig jaar als nummer twee in Ligue 1 eindigde schreef Stijn Spierings zelfs niet in voor de groepsfase van de Champions League. Dat betekent dat Spierings niet tegen PSV actief zal zijn.

Dat mag gerust een slechte start van zijn nieuwe avontuur in het noorden van Frankrijk worden genoemd. Spierings stond eerder nog in de belangstelling van PSV. Nu hij contractspeler van RC Lens is, ziet hij dat er uberhaupt geen Champions League wedstrijden gespeeld gaan worden dit seizoen.

Kortom, een pijnlijk gebeuren voor de middenvelder, die recent in gesprek met Nederlandse media nog aangaf te moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving in Lens. Daarbij wees Spierings ook naar zijn nieuwe leefomgeving in het noorden van Frankrijk, waar hij eerst in het zuiden van Frankrijk woonde met zijn gezin.

In Lens is alles anders, zei Spierings eerder. Volgens Franse media voelt hij zich daar echter niet goed, waardoor hij al snel terug lijkt te kunnen gaan keren bij Toulouse. Spierings gaf ook aan dat hij met PSV gesproken heeft maar zelf de voorkeur gaf aan een transfer naar Lens, omdat de Franse Ligue 1 hem erg goed beviel. De start is dramatisch te noemen. Met slechts één punt uit vier duels staat RC Lens nu bijna onderaan in de Ligue 1 en Spierings is geen basisspeler.

Franse media melden dat Spierings mogelijk op huurbasis terugkeert naar Toulouse. De regels van Ligue 1 wijzen uit dat clubs tijdens het seizoen één speler mogen overnemen van een andere Franse club. Het feit dat Lens besloten heeft Spierings niet op te nemen in de CL-lijst, zal de speculaties over een vroegtijdig vertrek alleen maar versterken.

Op 24 oktober treffen PSV en RC Lens elkaar in Frankrijk voor groepsduel nummer drie uit poule B. Groepsduel nummer vier beslaat de zogenaamde return in het Philips Stadion. Dat duel wordt op 8 november gespeeld. Beide wedstrijden beginnen om 21u.


Vorig artikelOfficiele presentatie Lozano | ‘Ik was ook naar PSV gegaan zonder Champions League’
Volgend artikelVan Marwijk wijst naar PSV-jaren Ruben van Bommel: ‘Het verbaast me niet, ik was ook niet goed genoeg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in