Home Nieuws Stijn Spierings legt uit waarom hij niet naar PSV gaat

Stijn Spierings legt uit waarom hij niet naar PSV gaat

5623
0

Stijn Spierings stond weken achtereen op de radar van PSV en wekenlang was iedereen rond de club ervan overtuigt dat Stijn Spierings ook daadwerkelijk voor PSV zou gaan kiezen.

Het liep echter anders en de middenvelder met bijzondere wedstrijdstatistieken blijft speler in Ligue 1. Ook Franse media zijn benieuwd waarom de middenvelder niet is ingegaan op de interesse van PSV en waarom hij juist voor Ligue 1 heeft gekozen. Na zijn presentatie in het noorden van Frankrijk schoof Spierings aan voor een gesprek met de Franse media. Ook Voetbal International ging het gesprek met hem aan. Zijn keuze maakt nogal wat los onder de Lens fans maar ook onder de verbaasde PSV fans.

Allereerst, waarom geen PSV? Voetbal International verslaggever Martijn Krabbendam vraagt de middenvelder naar de reden niet naar een Nederlandse topclub te willen verhuizen en zichzelf daarin uit te dagen. ‘Ik heb het wel echt serieus overwogen’, begint Spierings tegenover Voetbal International. ‘Maar toen Lens zich ook meldde en ik met mijn zaakwaarnemer Ali Dursun een bezoek bracht, was ik eigenlijk meteen verkocht. Direct de Champions League in, dat is een droom en tegelijkertijd voelde ik dat ik nog niet klaar ben in het buitenland. Ik ben toch vrij avontuurlijk ingesteld, ik hou ervan andere landen en culturen te ontdekken”, aldus de middenvelder.

Ook in Frankrijk rekende men op een stap naar PSV en dus vragen de Franse voetbalkranten hem naar het hoe en waarom. De antwoorden van Spierings zijn even logisch als verklaarbaar. Spierings is nog niet klaar in Ligue 1 en ziet de wedstrijden in de Champions League als een grote uitdaging. Lens is immers rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Maar waar Racing Lens afgelopen seizoen de tweede plaats wist te behalen, is niet meteen gezegd dat de Noord-Franse volksclub ook de volgende seizoen in de bovenste regionen te vinden is.

De Franse Ligue 1 geldt als zware competitie waar clubs als Monaco en Bordeaux of Nantes, ook zomaar naar beneden kunnen vallen en zelfs nog erger, degraderen. In 2014 promoveerde Lens naar Ligue 1 om het jaar daarna meteen weer te degraderen. Lens eindigde het seizoen 2014/15 als laatste en ging terug naar de Ligue 2. Vorig seizoen eindigde de club als tweede maar de twee seizoenen daarvoor werd Lens zevende in Ligue. Stijn Spierings is gewaarschuwd.

“Ik denk niet dat alle Nederlandse voetballiefhebbers weten en beseffen hoe groot deze club is. Lens is van de regio, supporters komen van overal vandaan en zijn net zo fanatiek als die in Marseille. Er zitten elke wedstrijd veertigduizend fans in het stadion.” Spierings koos ook bewust voor een langer verblijf in Frankrijk omdat het land hem erg bevalt. Spierings tekende een contract voor vier seizoenen in Lens.

“Ik ken deze club, ik heb ertegen gespeeld en het voordeel daarvan is dat ze mij ook kennen. Speelt wel een rol, hoor. Ik ben me gaan thuis voelen in Frankrijk”, zegt hij ook nog over de afwijzing van PSV.


Vorig artikelMilan fans sorteren voor op komst Ibrahim Sangaré: ‘AC Milan richt pijlen op Sangaré’
Volgend artikelBelgsiche krant onder de indruk: Gakpo deelt in Togo maaltijden uit en maakt kinderen blij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in