Home Nieuws Stijn Schaars mist nog explosiviteit

Stijn Schaars mist nog explosiviteit

8
0

Na het wegvallen van Guardado en het ondermaats presteren van Maher, is de rol van Schaars ineens weer belangrijker geworden. Maar kan de net herstelde Schaars deze rol wel aan?

“We hebben nu drie wedstrijden achter elkaar gespeeld waarin het veldspel niet goed was. Zaterdag tegen NEC waren we bijvoorbeeld slordig aan de bal. Dat moet woensdag echt beter, dat weten we zelf ook. Al wordt het tegen CSKA natuurlijk wel een heel andere wedstrijd, op een ander niveau”, stelt Schaars in gesprek met NU.nl.

“Het wordt een lastige wedstrijd, maar we gaan een plan bedenken om te kunnen winnen. Al moeten we niet naïef gaan voetballen. Als een punt het maximale is, dan moeten we daarvoor gaan”, weet Schaars, die zelf weer minuten maakte tegen SC Cambuur en NEC. “In die wedstrijden heb ik voor mijn gevoel nog niet kunnen brengen wat ik moet brengen. Daar baal ik van. Ik wil een hoger niveau laten zien, dominanter worden. Op sommige momenten kom ik nog tekort. Dan gaat het om explosiviteit. En op het juiste moment wegdraaien of juist doordekken”, stelt de hoofdpersoon. “Daarvoor heb ik wedstrijdritme nodig, al kan ik door mijn ervaring ook wel weer snel in het ritme komen. Het kan ineens terug zijn, maar dat ik nu weer twee wedstrijden in de benen heb, is wel heel lekker. Hopelijk speel ik tegen CSKA weer.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here