Home Nieuws Stijn Schaars: ‘Logisch dat PSV minder draait’

Stijn Schaars: ‘Logisch dat PSV minder draait’

37
0

Stijn Schaars vindt het ‘logisch’ dat PSV dit seizoen moeizaam draait, vertelt de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal Magazine.  

Dat is een gevolg van de landstitels die de Brabantse topclub in 2015 en 2016 binnensleepte, stelt Schaars na het succes. “Het is logisch dat het na twee kampioenschappen wat minder gaat”, aldus Schaars, die afgelopen zomer transfervrij vertrok naar sc Heerenveen. “De hiërarchie verandert. Het jaar nadat Memphis en Wijnaldum vertrokken zag je dat ook. Het gedrag van spelers veranderde, omdat ze dachten dat ze een andere rol konden krijgen. Zomaar. Dat kan niet, hiëarchie ontstaat namelijk altijd op het veld. Dus op zo’n moment greep ik in en vertelde ze de waarheid. Dat horen ervaren jongens in de ploeg te doen. Anders krijgen jongens van achttien à negentien jaar al te veel verantwoordelijkheid”, zegt Schaars, die uitsluit dat de mindere prestaties van PSV dus iets te maken hebben met zijn vertrek.

“Het is echt niet zo dat PSV minder goed draait omdat Stijn Schaars is vertrokken. Natuurlijk had ik een meerwaarde de laatste jaren. Binnen én buiten het veld. Maar met de concurrentie van Guardado, Hendrix, Pröpper, Ramselaar, De Jong en Zinchenko had ik dit jaar misschien wel helemaal niet gespeeld.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here