Home Nieuws Stewart reageert op nieuwe topfunctie in Eindhoven: ‘Ik kon deze kans niet...

Stewart reageert op nieuwe topfunctie in Eindhoven: ‘Ik kon deze kans niet laten lopen’

2067
0

Earnest Stewart stapt per 1 maart vol ambitie in bij PSV als technisch directeur.

PSV haalt met de Amerikaan een zeer ervaren voetbalbestuurder binnen, waar de club de komende jaren wel bij kan varen. Stewart zegt dat het een niet te weigeren mogelijkheid was en kijkt met trots terug op zijn tijd bij de Amerikaanse bond.

Stewart was sinds 2018 werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond als technisch directeur en heeft een geweldige tijd te hebben gehad. Aan de hand e onder verantwoording van de bestuurder wist het Amerikaanse voetbal zich flink te ontwikkelen. Het toegewezen WK van 20226 deed de bestuurder eerder besluiten niet in te gaan op een aanbod van de KNVB maar voor PSV gaat Stewart overstag. ‘Ik ben extreem trots op wat de technische afdeling van de bond de laatste vier jaar heeft bewerkstelligd om de volgende generatie spelers verder te helpen en de participatie van deze sport in dit land te vergroten’, zegt hij op de website van de Amerikaanse bond nadat bekend werd dat hij naar PSV gaat vertrekken.

De kans bij PSV was naar eigen een kans die niet te weigeren was. ‘Toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Nederland voor deze interessante en uitdagende rol, kon ik deze niet laten lopen’, zegt de nieuwe technische baas van PSV.

In Nederland was Stewart in de periode 2010 – 2015 werkzaam voor AZ als technisch directeur. Ook was hij werkzaam voor VVV-Venlo, NAC Breda en Philadelphia Union in de Verenigde Staten. De in Veghel opgegroeide Stewart was tot 2005 actief als voetballer bij onder meer VVV-Venlo, Willem II, NAC en DC United. Hij speelde ook 101 interlands en 3 wereldkampioenschappen voor het nationale team van de Verenigde Staten, Team USA.

In 2018 trad hij in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond als Algemeen Manager en promoveerde in 2019 tot Directeur Voetbalzaken. Per 1 maart 2023 begint Stewart als Directeur Voetbalzaken bij PSV.


Vorig artikelMarcel Brands en PSV slaan grote slag: Earnest Stewart Directeur Voetbalzaken
Volgend artikelOok Yorbe Vertessen staat op het punt PSV te verlaten, Belgische topclubs azen op Vertessen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in