Home Nieuws Stewart geeft informatie over Lozano-transfer: ‘Hirving heeft zelf naar Marcel Brands gebeld’

Stewart geeft informatie over Lozano-transfer: ‘Hirving heeft zelf naar Marcel Brands gebeld’

1883
0

Earnest Stewart heeft in gesprek met Voetbal International een aantal zaken opgehelderd. Het bijzondere transferwindow bleek voor Voetbal International aanleiding te zijn met de technisch directeur van de club te gaan zitten.

Met de interlandperiode op komst is het voor Stewart even stoom afblazen. De technische baas gaat met vakantie, schrijft weekblad Voetbal International over de komende periode. Stewart en PSV zijn tevreden over de afgelopen maanden. Er staat dan ook wel een stevige selectie, kunnen we niet anders concluderen.

De transfer van Hirving Lozano naar PSV is wellicht de meest opvallende transfer deze zomer. Stewart legt tegenover Voetbal International uit hoe de onverwachte transfer tot stand is gekomen. De Mexicaanse vleugelaanvaller nam in eerste instantie zelf het initiatief voor een transfer. Na vier jaar Napoli wilde Lozano kost wat kost weer naar PSV en is een aanbod van Los Angelos FC ook geen enkel moment een optie geweest voor Lozano en zijn gezin.

De aanvaller keerde zodoende na vier jaar terug naar Eindhoven. Een transfer waar alle partijen enorm blij mee zijn. PSV gaat ongeveer 15 miljoen betalen voor de Mexicaan, die daarmee de duurste transfer in de geschiedenis van de club gaat worden. Dat waren tot voor kort Jerdy Schouten en Noa Lang. PSV gaf deze zomer 55 miljoen euro uit, waarvan zoals gezegd de komst van Lozano een bijzondere transfer is.

“Dat is wel een bijzonder verhaal. Zijn komst hebben we mede mogelijk kunnen maken omdat we in de Champions League spelen en we zien hem als een echte buitenkans. Hirving heeft op een gegeven moment zelf naar Marcel Brands gebeld en aangegeven dat hij heel graag terug wilde komen. Zo zie je dat voetbal ook vaak draait om relaties en netwerken. Voor hem is het een tussenstap om uiteindelijk weer eens terug te gaan naar waar hij vandaan komt, maar hij gaf aan dat hij zich in Eindhoven altijd ontzettend fijn heeft kunnen manifesteren tussen de supporters en spelers”, aldus Stewart in weekblad Voetbal International.

De technische baas van de club krijgt ook de Aster Vranckx. Stewart geeft aan dat de Belgische middenvelder van VfL Wolfsburg echter niet meer mocht vertrekken. “We hebben een aantal gesprekken gevoerd over zijn situatie en uiteindelijk wilde zijn club hem toch niet kwijt. Op een gegeven moment hebben we de beslissing genomen om een andere inschatting te maken en de verdediging prioriteit te geven. Dit is dus aan het einde van de transferperiode ook niet meer aan de orde geweest”, aldus Earnie Stewart.


Vorig artikelBepalende PSV’er maakt indruk op Mario Been: ‘Wat mij betreft kan hij basis bij Oranje’
Volgend artikelJerdy Schouten & Joey Veerman eensgezind: ‘Dit was een topweek’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in