Home Nieuws Stewart blijkt goede onderhandelaar: Opvallende en zeer gunstige details voor PSV rond...

Stewart blijkt goede onderhandelaar: Opvallende en zeer gunstige details voor PSV rond transfer Pepi

19696
0

De eerste serieuze transfer die valt onder de verantwoordelijkheid van Earnie Stewart was bepaald geen kleine transfer te noemen.

Hoewel een landgenoot van Stewart is de komst van de talentvolle spits Ricardo Pepi geen eenvoudige transfer geweest. De nieuwe technische baas van PSV heeft meteen kunnen laten zien wat hij waard is. PSV lijkt het onderste uit de kan te hebben gehaald in de gesprekken met FC Augsburg, waar de transfer van Pepi van Dallas naar Augsburg een eenmansactie geweest lijkt te zijn.

De eigenlijke geldschieter van de Duitse club was onder de indruk van de statistieken van de jonge Pepi en besloot de knip te trekken. Of Earnie Stewart daardoor juist een relatief lage transfersom wist te bedingen is niet geheel duidelijk maar dat Stewart er voor PSV een prima deal uit heeft gehaald is een zekerheid. En dat mag een prestatie worden genoemd.

De verwachting is dat PSV binnenkort Ricardo Pepi gaat presenteren en uiteindeljk zo’n negen miljoen voor de spits aan FC Augsburg zal gaan betalen. Dat meldt VI’s onderzoeksjournalist Tom Knipping.

“Pepi ligt goed in de markt en dat is best een opmerkelijke prestatie van de 20-jarige Amerikaan”, zegt Knipping in Voetbal International. “Immers, FC Augsburg trok al snel de conclusie dat hij ondanks een afkoopsom van zestien miljoen euro aan Dallas niet de toekomstige spits zou worden.”

“Afgelopen seizoen was Pepi huurspeler bij het kansloos gedegradeerde FC Groningen, waar het op alle fronten continu onrustig was. Hij scoorde er niettemin twaalf keer. En werd zo het doelwit van PSV en Feyenoord, deze onverstoorbaarheid zelve”, is Knipping complimenteus voor de nieuwe spits van PSV.

Het Eindhovens Dagblad besloot om na het bereiken van een akkoord om in de transfer te duiken en kwam zodoende achter een aantal belangrijke zaken, waaronder de transfersom en het exacte doorverkooppercentage.

PSV neemt Pepi voor acht miljoen euro over en deze vaste transfersom kan oplopen tot maximaal tien miljoen euro. ‘Lukt het PSV om grote successen te boeken én draagt Pepi daar in grote mate aan bij, dan is het bedrag 10 miljoen euro’, meldt het ED.

Juist die som mag een prestatie worden genoemd omdat Augsburg een kleine anderhalf jaar geleden nog zestien miljoen euro voor Pepi wist te betalen. En dus dacht alles en iedereen rondom Augsburg, inclusief plaatselijk media, dat PSV miljoenen meer dan de genoemde 8 miljoen euro zou moeten gaan overmaken naar het zuiden van Duitsland. Niets is minder waar.

Waar aanvankelijk een bedrag van elf miljoen euro werd genoemd en een doorverkooppercentage van zo’n 25%, blijkt daar geen sprake van te zijn en heeft FC Augsburg genoegen moeten nemen met een pak minder euro’s. Het percentage ligt tussen de tien en twintig procent en is ook alleen van belang als PSV winst maakt met een uitgaande transfer van de Amerikaanse international. Kortom, Earnie Stewart heeft een uitstekende prestatie geleverd en blijkt een goede onderhandelaar te zijn.


Vorig artikelGaat Ismael Saibari na prachtige assist en wonderdoelpunt onder Peter Bosz alsnog doorbreken?
Volgend artikelKevin Strootman op weg naar de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in