Home Nieuws Forse kritiek | Ook Ruud Gullit kraakt Koeman na rol Xavi Simons...

Forse kritiek | Ook Ruud Gullit kraakt Koeman na rol Xavi Simons in Oranje

14203
0

Het Nederlands Elftal beleefde een aantal zure dagen. Het toernooi om de Nations League moest gewonnen worden maar niets van dat plan gebeurde en dus zakte Oranje door de ondergrens van haar kunnen.

Tegen Kroatië en Italië werd er verloren en daardoor eindigde formatie van Ronald Koeman als vierde. Ruud Gullit is kritisch op de bepalende spelers en op de bondscoach, die er vrijwel nergens goed uitkomt. Gullit wijst ook naar Xavi Simons, maar spaart het top talent tegelijkertijd.

“Het is voor mij te gemakkelijk om te zeuren over het spel van bijvoorbeeld Xavi Simons of Mats Wieffer”, begint hij in zijn column in De Telegraaf. “Als zulke jonge onervaren spelers – ze hebben respectievelijk een jaar en een half jaar Eredivisie-ervaring – door het ijs zakken, ligt de verantwoordelijkheid in het veld bij de leiders als Virgil van Dijk en Frenkie de Jong. Zij zetten zulke neo-internationals in mijn optiek in de kou door ze onvoldoende bij de hand te nemen. Ervaren, dragende spelers moeten de bondscoach en de medespelers individueel helpen.”

Gullit beseft dat Simons een gouden toekomst tegemoet gaat maar trapt ook op de rem. “Het publiek ziet Xavi graag, hij heeft de publieke opinie mee, wordt gezien als het grootste talent van ons land en is gedeeld topscorer van Nederland geworden. Rafael van der Vaart verkondigt zelfs dat Oranje om Simons heen moet worden gebouwd”, vervolgt Gullit, die het daar niet mee eens blijkt te zijn en daarin weer bijval kreeg van Ronald Koeman.

Koeman maakte vooral bij De Telegraaf een slechte beurt door eerst te verkondigen dat hij voor Xavi Simons een rol op de positie van linksbuiten voorzag maar Simons tegen Italië ‘gewoon’ achter de spits liet spelen. Op de burelen van De Telegraaf werd de beslissing van Ronald Koeman meer dan afgekraakt. Gullit gaat deels mee in die conclusie en deelde de kritiek vanuit De Telegraaf.

“Zonder twijfel vind ik Xavi een groot talent. Dat hij bij de selectie van Oranje zit, is prima. Maar hij is niet klaar voor een rol als basisspeler tegen Kroatië, Italië en Frankrijk. Laat staan dat je nu al een team om hem heen moet bouwen. Het viel trouwens niet te rijmen dat Koeman tegen Italië met Simons op de nummer 10-positie kwam. Terwijl hij een paar dagen eerder verkondigde dat Simons lang niet rijp was voor een rol op die positie bij Nederland. Niet zo vreemd dat het verkeerd afliep. Geef Xavi de tijd, breng hem langzaam.”


Vorig artikelJoey Veerman schuift op in de hiërarchie | Telegraaf analisten zien veel toekomst in Oranje voor Veerman
Volgend artikelSpurs verdediger Davidson Sánchez genoemd als potentiële verdedigende versterking voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in