Home Nieuws Stevige reactie op nieuwe Champions League opzet

Stevige reactie op nieuwe Champions League opzet

17
0

Een volwaardige Europese competitie met een wedstrijd als PSV – FC Basel of Celtic – PSV, gaat als het aan de zogenaamde B landen ligt, snel werkelijkheid worden.

Eind augustus kwam naar buiten dat het CL-format drastisch veranderd gaat worden. Dat is slecht nieuws voor de kleinere landen, wat al leidde tot een opstand van het overkoepelende orgaan van de Europese voetbalcompetities genaamd EPFL. In het kader van de veranderingen praten zeker negen clubs uit Europa, waaronder Ajax, PSV en Feyenoord, over het oprichten van een zogeheten Atlantic League. Dat heeft FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt in de Deense krant Berlingske Tidende aangegeven.

Volgens BT zijn naast de traditionele top-drie van Nederland en Kopenhagen ook Anderlecht, Club Brugge, Celtic, Rangers, Malmö FF en Rosenborg betrokken bij de gesprekken. “Als we nu niet in actie komen, dan worden de grootste clubs alleen meer groter en sterker, terwijl het steeds moeilijk zal worden voor onze clubs”, zegt Kopenhagen-directeur Hørsholt.
“We moeten daarom naar alternatieve mogelijkheden voor de toekomst kijken. Het is nog te vroeg om het over specifieke formats te hebben, maar Kopenhagen mengt zich actief in het debat over een liga met meerdere participerende landen. Het is goed om in het kader hiervan samenwerking te zoeken met clubs uit landen die met hetzelfde probleem te maken hebben”, aldus Hørsholt.
“We hebben deze situatie niet zelf gecreëerd, maar moeten er wel mee om zien te gaan. We moeten ons blijven ontwikkelen en aantrekkelijk blijven voor sponsors, daarom is het van essentieel belang om op Europees niveau te kunnen presteren. We hebben daarom geen andere keuze dan het kijken naar alternatieven”, besluit de Kopenhagen-bestuurder. Ook in een aantal andere landen, waaronder Servië, Albanië en Griekenland, zou men met een dergelijk idee bezig zijn, melden diverse media. Harry van Raaij opteerde namens PSV al in de jaren 90 voor een andere opzet van de miljoenen competitie. Het lijkt de kleinere Europese clubs nu menens te zijn nu de krachten serieus gebundeld lijken te worden.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here