Home Nieuws Stevige nieuwe ambitie PSV: ’75 procent A-selectie moet zelf worden opgeleid’

Stevige nieuwe ambitie PSV: ’75 procent A-selectie moet zelf worden opgeleid’

255
0

Een nieuw en hoger ambitieniveau binnen de PSV jeugdopleding. Op de PSV Campus worden de doelen naar boven bijgesteld.

De club wil nog meer ambitie uitstralen met de jeugdopleiding, die inmiddels befaamd is geworden na het afleveren van vele vele talenten en toptalenten. Volgens het Eindhovens Dagblad is het doel op lange termijn om 75 procent van de spelers in de A-selectie zelf op te leiden.

Eerder waren de ambities ook stevig en vooraanstaand maar de nieuwe insteek ligt nog hoger. In het vorige decennium was het doel nog dat de helft van de PSV-selectie uit zelfopgeleide spelers zou moeten bestaan. Die eerdere ambitie is nu dus flink opgeschroefd en nar boven bijgesteld. Overigens is het nog niet zover want ‘slechts’ negen van de 27 spelers in de selectie van coach Roger Schmidt kregen de opleiding op De Herdgang, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

De regionale krant wijst naar de volgende spelers: Maxime Delanghe, Jordan Teze, Armando Obispo, Dante Rigo, Richard Ledezma, Mauro JĂșnior, Cody Gakpo, Yorbe Vertessen en Noni Madueke. Gezien de vele blessuregevallen ondernam Roger Schmidt vorige week actie en haalde hij met Johan Bakayoko en Ismael Saibari tijdelijk opnieuw jeugdige talenten bij de selectie. De vele blessures hadden recent ook tot gevolg dat er een paar keer gespeeld werd zonder een Nederlandse speler op het veld.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here