Home Nieuws Stevige kritiek op fitheid en mentaliteit Mario Götze: ‘Hij kiest zijn wedstrijdjes...

Stevige kritiek op fitheid en mentaliteit Mario Götze: ‘Hij kiest zijn wedstrijdjes uit’

3554
0

Aad de Mos heeft stevig uitgehaald naar Mario Götze.

De Duitse middenvelder en tevens wereldkampioen speelt een minder seizoen dan het vorige seizoen maar is nog altijd een meerwaarde in het elftal van Roger Schmidt. Götze geeft nog prachtige steekpasses en zet geregeld met onnavolgbare voetbewegingen tegenstanders op het verkeerde been. Scoren doet Götze niet, althans niet in de Eredivisie.

Dit seizoen is zijn productie inderdaad mager te noemen. Voor Aad de Mos een reden om zich uiterst kritisch uit te laten over het spel van de Duitser. De Mos is niet bepaald enthousiast wat Mario Götze dit seizoen laat zien.

De Duitse middenvelder valt ‘zwaar tegen’, vindt de Haagse oud trainer. “Hij kiest zijn wedstrijdjes uit. Ik denk dat hij zijn hoogtepunt al gehad heeft. Hij kan geen drie wedstrijden achter elkaar spelen dus hij zal gedoseerd gebracht moeten worden”, zegt een kritische de Mos over de fitheid van de Duitser, die geregeld bijval krijgt van analisten die stellen dat Götze op 70% van zijn kunnen speelt.

De Mos gaat verder. “Mwene vind ik ook geen geweldige aankoop, ik had daar liever Teze gezien uit de eigen jeugd. Die krijgt heel weinig kansen onder Schmidt. Dat geeft aan dat er betere zijn waarschijnlijk.”


Facebook Comments Box