Home Nieuws Stevige kritiek NOS analisten voor bepalende spelers als Luuk de Jong en...

Stevige kritiek NOS analisten voor bepalende spelers als Luuk de Jong en Joey Veerman

3156
0

PSV is vooralsnog afgehaakt in de race om de landstitel. Althans, dat vinden de NOS analisten van dienst na de uitwedstrijd in Utrecht.

Er zijn veel PSV fans die vaststellen dat PSV dit seizoen zelden deelnemer is geweest in de race om de landstitel maar dat is lichtelijk overdreven te noemen. Ibrahim Afellay zag PSV een dramatische week beleven en vindt vooral dat er nog heel veel werk aan de winkel is voor Ruud van Nistelrooij.

“Ze zijn voorlopig afgehaakt in de titelrace”, oordeelt Afellay bij Studio Voetbal. “Wat het met PSV is: het valt op een gegeven moment helemaal uit elkaar. Ze geven zoveel ruimte weg”, vervolgt Afellay, die wijst op de rol van Joey Veerman in aanloop naar de 2-2 van Sander van de Streek.

De middenvelder krijgt al jaren kritiek op het laten lopen van zijn man. In en tegen FC Utrecht was het opnieuw zo ver. “Veerman was deze wedstrijd de controleur. Dan moet je het gevaar aanvoelen als Utrecht de bal verovert. Dan moet je sprinten.” Veerman liet de Utrechtse doelpuntenmaker echter lopen. “Hier komt de 2-2 uit.”

Rafael van der Vaart wijst naar Luuk de Jong. De analist is niet bijster positief over de spits. “Ik heb Luuk de Jong tegen Sevilla weer gezien. Dat is gewoon niet veel. Ik heb hier een keer gezegd dat hij niet zo goed is en toen kreeg ik heel veel kritiek van anderen, want dat was denigrerend.”

Inmiddels ziet Van der Vaart dat De Jong meer kritiek krijgt en oordeelt hij vooral dat het beter moet. “Tegenwoordig hoor ik iedereen roepen dat hij niet zo goed is. Aan de bal is hij ook gewoon niet zo goed. Alleen: als hij voorzetten krijgt, is er niemand die beter kan koppen. Maar die ballen komen niet meer. En dan moet het bij PSV allemaal van Xavi Simons komen.”


Vorig artikelFred Rutten wuift kritieken weg: ‘PSV betrouwbaarder aan de bal, zo somber is het allemaal niet’
Volgend artikelUEFA richt pijlen op Xavi Simons: Wonderkid | ‘Je kunt aan mijn spel zien dat ik het leuk vindt voor PSV te spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in