Home Nieuws Stevige gesprekken PSV en topkandidaat Peter Bosz, die klaarblijkelijk stevige eisen stelt

Stevige gesprekken PSV en topkandidaat Peter Bosz, die klaarblijkelijk stevige eisen stelt

3247
0

Peter Bosz is nog altijd kandidaat-trainer nummer één om komend seizoen hoofdtrainer van de club te worden.

Op de burelen van het Philips Stadion zijn dan ook serieuze gesprekken gaande tussen Peter Bosz enerzijds en Earnie Stewart en Marcel Brands anderzijds. Maar Peter Bosz gaat klaarblijkelijk niet zomaar overstag want de Apeldoorner stelt stevige eisen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagmorgen.

Het ‘Peter Bosz voetbal’ moet straks ook in Eindhoven op de mat gebracht worden en dus vinden er momenteel serieuze gesprekken plaats tussen club en trainer-coach. Die gesprekken gaan niet over salaris over welke assistenten wel of niet naast Bosz op de bank zullen gaan zitten maar we over de selectie en speelwijze die Bosz voor ogen heeft.

Is deze selectie wel klaar en goed genoeg om het typische spel van de gewilde oefenmeester te gaan spelen? Die vraag zal de coach zichzelf ook geregeld hebben gesteld afgelopen dagen, nadat PSV hem wist te benaderen. Een bijkomend voordeel is wel dat PSV de financiële middelen heeft te investeren.

‘Peter Bosz voert momenteel ‘een aantal stevige gesprekken’ met de leiding van PSV, maar de Eindhovenaren hopen deze week ‘iets’ te kunnen aankondigen’, zo begint het Eindhovens Dagblad de stand van zaken rond Peter Bosz. PSV is overigens alleen in gesprek met Bosz en heeft haar zinnen op een contract met de gewilde trainer uit Apeldoorn gezet. Er zijn geen gesprekken met andere clubs gaande, weet de regionale krant te melden.

Het gewenste voetbal van Bosz zorgt er wellicht voor dat de bezem door de selectie moet maar van de andere kant bekeken. De coach heeft het ook in zich spelers beter te maken. Marcel Brands concludeerde namens de directie van PSV dat er het afgelopen seizoen meer in het vat zat voor PSV dan er uitgekomen was. Althans, die verwijten kreeg Ruud van Nistelrooij vanuit de directie een paar op zijn bordje gelegd. Peter Bosz krijgt het wellicht wel voor elkaar om bijvoorbeeld Branthwaite, Mwene, Ramalho, Teze en Obispo beter te laten voetballen in het gewenste systeem. Al hebben we bij die laatste twee namen grote twijfels of Peter Bosz wel wenst samen te werken met beide zelf opgeleide verdedigers.


Vorig artikelMark van Bommel hoog op de troon in Antwerpen, volksfeest losgebarsten rond bewierookte trainer
Volgend artikelRuud van Nistelrooij naar Sevilla voor afscheidswedstrijd Betis spits Joaquín

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in