Home Nieuws Stevig fundament onder toekomst PSV

Stevig fundament onder toekomst PSV

20
0

Vorig jaar heeft de directie van PSV het oor te luister gelegd bij onder andere grootmacht Bayern Munchen. De Zuid Duitse club staat bekend als kapitaalkrachtige club door onder meer investeringsfondsen die in de club investeren. PSV heeft min of meer voor een zelfde model gekozen en belegde vrijdagmiddag om 12 uur een persconferentie om het nieuwe model aan te kondigen.

PSV haalt dertig miljoen euro op door het oprichten van een partnerfonds waarin Philips, ASML, De Mandemakers Groep, BrandLoyalty en VDL Groep zich hebben aangesloten. De voorwaarden zijn voor alle deelnemers gelijk. Het rentetarief bedraagt 1,5 procent. Dat bedrag bestaat deels uit nieuw kapitaal en deels uit herfinanciering van oude leningen. De KNVB, de stichting PSV en de vereniging PSV hebben dit investeringsmodel goedgekeurd.
“We gaan een deel van het geld gebruiken voor bijvoorbeeld het verbouwen en uitbreiden van de jeugd- en profsectie op De Herdgang en het aanpassen van het stadion”, zegt Toon Gerbrands.
“We gebruiken het daarnaast ook om het eigen vermogen te verstevigen. We zijn geïnspireerd door de aanpak van Bayern München, waar ze door middel van aandelenuitgifte kapitaal hebben gegenereerd. Daar hebben wij niet voor gekozen. Bij ons gaat het om achtergestelde leningen. Onze terugbetalingsverplichtingen beginnen na tien jaar, maar we mogen ook al eerder aflossen. Vanzelfsprekend gaan we er in ons financiële beleid rekening mee houden.”

Gerbrands is blij met de betrokkenheid van de PSV-partners. “De banden met deze bedrijven zijn zeer hecht, dat blijkt nu wederom. Ze denken op een geweldige manier met PSV mee en zorgen er voor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here