Home Nieuws Stevig bekritiseerde gebroeders Koeman geven Joey Veerman huiswerk mee

Stevig bekritiseerde gebroeders Koeman geven Joey Veerman huiswerk mee

3879
0

Joey Veerman is tegenwoordig international van Oranje en is daarmee aan een nieuwe opmars begonnen wat zijn carriere aangaat. Eerder maakte Veerman afgelopen maanden bij PSV al een mooie ontwikkeling door.

De middenvelder speelt tegenwoordig niet zomaar meer zijn wedstrijdjes mee maar is belangrijk geworden voor PSV. De splijtende pass, het me verdedigen na balverlies en de opbouw vanaf het middenveld. Joey Veerman heeft duidelijk een aantal versnellingen doorgeschakeld. Nu is het zaak dit niveau vast te houden zodat de middenvelder verdere stappen kan maken. Zijn splijtende pass op de scorende Wijnaldum was in de verliespartij tegen Italie toch een mooi visitekaartje.

Bij PSV was Veerman dit seizoen goed voor vier goals en tien assists in de Eredivisie, waardoor hij was opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Zijn prestaties bij PSV brachten hem bij Oranje, waar bondscoach Ronald Koeman duidelijk toekomst in de Volendammer ziet. Op de persconferentie na afloop werd Koeman gevraagd of Veerman een lichtpuntje was met zijn assist op Georginio Wijnaldum.

Even daarvoor had de inmiddels stevig bekritiseerde Koeman in de perskamer van de Grolschveste een bijzonder gesprek gehad met NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg, die Koeman zelden zo boos zag. Het had er ook even alle schijn van dat de bondscoach zijn vertrek zou aankondigen, zo teleurgesteld leek de Zaandammer te zijn. De teleurstelling is natuurlijk terecht te noemen want Oranje speelde totaal niets klaar in beide interlands. De keuzes van de bondscoach worden dan ook faliekant van alle kanten gekraakt in de vaderlandse media. Met name vanuit De Telegraaf en de NOS zijn de gemaakte keuzes en de kritieken op Ronald Koeman fel te noemen. Ook zijn assistenten en broer Erwin, werden stevig aangepakt door genoemde media.

Koeman ging verder en zei over Veerman het volgende: ‘Het stond dusdanig, dat hij wel in zijn kracht kwam. Dan heeft hij het overzicht met de bal. Ik weet dat hij een goede pass heeft en een goed schot.’ Maar Veerman heeft volgens Koeman ook nog een aantal leerpunten. ‘Hij moest ook de verantwoordelijkheid pakken en een middenvelder één op één volgen. Dat is eigenlijk een van zijn mindere kwaliteiten, waarin hij zich nog kan verbeteren.’

Mocht de 24-jarige Veerman in aanmerking willen komen voor een basisplaats, dan weet hij dus wat hem te doen staat de komende maanden bij PSV, waar een rol als aanvoerder of reserve-aanvoerder best wel eens een volgende stap kan zijn naar meer. ‘Het op en neer gaan, dat volhouden en je verantwoordelijkheid pakken om je man te volgen, daar kan hij zich in verbeteren. En dat was vandaag oké’, aldus Ronald Koeman.


Vorig artikelOpvallende move Baumgartl, Duitser laat aanbod Stuttgart gaan en wil toch weer voor PSV spelen
Volgend artikelOok in Amsterdam brokkelt populariteit voormalig PSV’er snel af, fans hopen op transfer naar Saudi-Arabië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in