Home Nieuws Steven Bergwijn frustreert Nederland: Analisten halen hard uit en roepen om Malen

Steven Bergwijn frustreert Nederland: Analisten halen hard uit en roepen om Malen

6914
0

Steven Bergwijn maakte zaterdagavond geen beste beurt tegen Turkije. De winst is daar maar de kritiek is tegelijkertijd niet van de lucht.

De aanvaller diende opnieuw aan de zogenaamde binnenkant te spelen maar dat iedere tegenstander een andere wedstrijd geeft, leek voorbij te gaan aan bondscoach Ronald Koeman. De roep om Malen bleek bijvoorbeeld bij de analisten van ESPN helder te zijn.

Ronald Koeman houdt Donyell Malen liever achter de hand bij Oranje. De bondscoach van het Nederlands elftal legde zowel vooraf als na afloop bij de NOS zijn keuze voor Steven Bergwijn uit.

Jeroen Stekelenburg vraagt Koeman of het lastig was om zijn basiself te vormen. “Makkelijker dan na Oostenrijk. Dat is duidelijk.” De trainer zoekt naar vastigheden binnen het elftal. “Tegen Roemenië hebben we goed gespeeld. Dit is een andere tegenstander. Dat begrijp ik. We hebben jongens op de bank zitten. Ik heb het al vaker gezegd: ik geef de voorkeur aan starten met Bergwijn en Malen houd ik achter de hand”, aldus Koeman over beide spelers.

Malen is balvaster dan Bergwijn en scoorde tegen Roemenië als invaller twee keer. Dat maakte de keuze voor Koeman lastiger, zo gaf hij aan. “Aan de ene kant wel. Aan de andere kant was voor mij twee dagen geleden nog niet duidelijk of Bergwijn fit zou zijn. Dat is hij, dus vandaar dat hij startte op basis van zijn goede eerste helft. Dus ik heb daar niet in willen veranderen”, aldus Koeman, die na afloop veel kritiek in felle bewoordingen kreeg van de analisten van ESPN.

Marciano Vink, Kees Kwakman en Kenneth Perez vielen bijna over elkaar heen om middels felle bewoordingen de keuze van Koeman voor Bergwijn te kielhalen. Ook op sociale media krijgen zowel Bergwijn als Koeman veel kritiek. De één over het vertoonde spel, de ander over het opstellen van de aanvaller in combinatie met het passeren van Malen.


Vorig artikelKoeman loopt vervroegd weg bij persconferentie Oranje: ‘Waar ga je heen?’
Volgend artikelVIDEO | Slechte Turkse verliezers en onrust in Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in