Home Nieuws Steven Bergwijn, de omgekeerde weg van Bazoer

Steven Bergwijn, de omgekeerde weg van Bazoer

56
0

Twee aanstormende toptalenten legden een zelfde traject af. Waarbij de kanttekening moet worden gemaakt dat Bazoer iets voorloopt op schema. Volgens Twan Scheepers, jeugdtrainer bij PSV, zal dat niet lang meer duren. Bergwijn staat bij PSV te boek als enorm talent maar moet nog groeien als vleugelaanvaller en wennen aan spelen op hoog niveau. Bazoer heeft zich razendsnel ontwikkeld tot basisspeler bij Ajax, tot teleurstelling van veel PSV’ers maar net zoals bergwijn nu bij PSV heeft Bazoer zijn draai in Amsterdam gevonden.

De achttienjarige Steven Bergwijn geldt op dit moment als hét aanstormende talent van PSV. De vleugelaanvaller doorliep overigens een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 besloot Bergwijn het voor gezien te houden in Amsterdam.
“Ik had geen plezier meer bij Ajax. En dat heb je echt nodig om stappen te kunnen maken als voetballer”, legt hij uit in een interview met ELF Voetbal Magazine. “Het voelde gewoon niet goed. Mijn ouders merkten ook aan me dat ik me niet prettig voelde, dus steunden ze me toen ik zei dat ik naar een andere club wilde. PSV sprak me heel erg aan. Dat was al langer. Ook als ik met Ajax hier een toernooitje speelde, voelde het altijd goed. Dat was mijn eerste gedachte toen ik hoorde dat ik naar PSV kon. Hoe dat precies ging weet ik eigenlijk niet eens meer. Mijn vader heeft dat toen geregeld, geloof ik. Het is inmiddels al weer zo lang geleden…”

Het verschil tussen Eindhoven en Amsterdam? “Hier is het veel warmer dan bij Ajax. De mensen zijn warmer. Hoe je ontvangen wordt door mensen die hier werken, de trainers… Dat is voor mij het grootste verschil. PSV voelt gewoon goed. Dat komt door kleine dingetjes, hoe we als spelersgroep met elkaar omgaan, jeugdtrainers die je nog even een schouderklopje geven.”
Het verschil tussen Eindhoven en Amsterdam?Hier is het veel warmer dan bij Ajax. De mensen zijn warmer. Hoe je ontvangen wordt door mensen die hier werken, de trainers… Dat is voor mij het grootste verschil. PSV voelt gewoon goed. Dat komt door kleine dingetjes, hoe we als spelersgroep met elkaar omgaan, jeugdtrainers die je nog even een schouderklopje geven”, aldus een gelukkige Bergwijn.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here