Home Columns Steven Bergwijn begeeft zich in niemandsland | Aanvaller impopulair in Eindhoven én...

Steven Bergwijn begeeft zich in niemandsland | Aanvaller impopulair in Eindhoven én in Amsterdam

2553
0

Steven Bergwijn is voor veel PSV fans een nietszeggende speler van een andere club geworden, waar Bergwijn feitelijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de successen van 2017-2018 en de seizoen daarvoor.

Zondag keerde Bergwijn voor het eerst terug in het Philips Stadion na zijn vertrek naar Tottenham Hotspur. Ook in de periode voor zijn transfer naar Spurs werd Bergwijn al in verband gebracht met Ajax, maar dat leek meer grootspraak dan realiteit. Middels een omweg en een gigantische investering, is Bergwijn alsnog speler geworden van de club die hij in zijn jonge jeugdjaren ook al diende. Het lijkt de gemiddelde PSV fan niet zoveel te deren. Bergwijn werd niet als een echte PSV’er gezien, klinkt het vaak als het over de snelle aanvaller gaat, die ondertussen wel iets minder snel en wat meer geblokt dan wel zwaarder lijkt geworden.

Steven Bergwijn dartelt niet meer zo over de Nederlandse velden als voorheen in zijn PSV jaren. Wel was Bergwijn toch best populair in de Eindhovense jaren. “En toch is de vibe tussen hem de Eindhovense club er niet meer, omdat zijn winterse overgang met te veel tumult gepaard ging”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Gakpo ging ook in de winter, maar bijna iedereen bij PSV begreep de situatie. Bij Bergwijn was het geflirt van Ajax en de instabiele situatie waarin PSV zat, mede-bepalend voor het sentiment”, aldus Elfrink.

Of je nu faliekant tegen Bergwijn bent omwille van zijn transfer naar Ajax of juist niet, de aanvaller heeft zo zijn betekenis en waarde gehad voor PSV. Bergwijn liet een fors Londens inkomen schieten voor speeltijd in de Eredivisie, om daarna weer een stap voorwaarts te maken in zijn nog jonge carriere.

Steven Bergwijn ziet Ajax alleen maar als een springplank naar een andere grote Europese club dan wel grotere competitie en lijkt weinig op te hebben met de Amsterdamse club, die hij eerder al flink af wist te vallen ten tijde van de plotse uitschakeling van de Amsterdammers tegen Spurs in de halve finale van de Champions League. Andersom geldt ook dat Bergwijn in Amsterdam een verre van populaire speler is. De meeste Ajax fans hebben weinig op met Bergwijn omdat ze ook weten waarom de aanvaller voor een transfer naar Ajax wist te kiezen. Louter eigen belang en ongelijk kun je Bergwijn niet geven.

In Amsterdamse kringen ziet men Bergwijn vooral als een nutteloze investering. Miljoenen euro’s die beter uitgegeven hadden kunnen worden, is de gemiddelde Ajax fan van mening. De kritiek op Bergwijn liegt er niet om als we de reacties op sociale media aanschouwen. Bergwijn stond er al niet best op in Amsterdam maar na zondag lijkt de aanhang van de club uit Amsterdam helemaal klaar te zijn met de snelle aanvaller. Het gaat te ver om te concluderen dat zijn carriere in het slop zit maar Steven Bergwijn begeeft zich momenteel in niemandsland. De aanvaller is heden ten dage impopulair in Eindhoven én in Amsterdam.


Vorig artikelPSV iconen maken Ajax met de grond gelijk: ‘Slechtste Ajax in 50 jaar, PSV had zeven keer moeten scoren’
Volgend artikelAgressief en vol passie spelende van Aanholt: ‘Sindsdien steekt PSV beter in elkaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in