Home Nieuws Steunpilaar staat niet meteen voor vertrek maar Borussia Dortmund kijkt wel mee:...

Steunpilaar staat niet meteen voor vertrek maar Borussia Dortmund kijkt wel mee: ‘Hij moet honderd miljoen opbrengen’

8374
0

Met het Europese Kampioenschap in Duitsland voor de deur zal de internationale transfermarkt wat later openen dan normaal gesproken in het seizoen.

Clubs wachten af, clubs tasten af en dus moet die internationale transfermarkt nog geheel op gang komen. Aan geruchten geen gebrek en waar rook is, is vaak ook vuur. Met het uitstekende seizoen dat de ploeg van Peter Bosz achter de rug heeft, is het volstrekt logisch te noemen dat er spelers in de belangstelling van andere clubs komen te staan. Dat geldt ook voor Jerdy Schouten of beter gezegd juist voor Jerdy Schouten want de international speelde een subliem seizoen.

Voor PSV-icoon Willy van de Kerkhof aanleiding om Schouten te bewieroken. Van de Kerkhof is dan ook diep onder de indruk van Jerdy Schouten. De middenvelder geniet sluimerende belangstelling van Borussia Dortmund, dat al sinds het tweeluik tegen PSV de verrichtingen van Schouten in de gaten houdt. Duitse media maakten eerder al duidelijk dat de Champions League-finalist zeer gecharmeerd is van de kwaliteiten van Jerdy Schouten.

De middenvelder mag PSV komende zomer alleen voor de absolute hoofdprijs verlaten, stelt de clubicoon in gesprek met Omroep Brabant. Van de Kerkhof zag Schouten wekelijks uitblinken. Joey Veerman en Johan Bakayoko genieten interesse uit Europese topcompetities en zijn naar alle waarschijnlijkheid niet houdbaar voor PSV. Op de vraag wie er in elk geval niet mag vertrekken uit Eindhoven, wijst Van de Kerkhof zonder twijfel naar één speler.

EINDHOVEN, 12-11-2023, Philips Stadium, Dutch football Eredivisie season 2023 / 2024, Match between PSV – PEC Zwolle, PSV player Jerdy Schouten

“Schouten! Die moet hier blijven. En als hij weggaat, dan moet hij honderd miljoen euro opbrengen”, aldus het uitgesproken clubicoon over de middenvelder, die dus gevolgd wordt door Dortmund.

Van de Kerkhof weet wat Schouten zo goed maakt. “Hij is de heerser van de achterhoede en het middenveld. Hij geeft bijna geen foute ballen, is altijd aanspeelbaar, is sterk met de kop en heeft een goede conditie. Een allround-speler”, aldus een lyrische Van de Kerkhof. De transfer van Jerdy Schouten naar PSV werd een heuse voltreffer. Schouten kwam vorig jaar over van Bologna en ligt nog tot de zomer van 2028 vast.


Vorig artikelFábio Silva, voor altijd in de geschiedenisboeken bij PSV: ‘PSV was mijn project’
Volgend artikelPOLL | PSV gaat vertrekkende Hirving Lozano missen na de winterstop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in