Home Nieuws Steunpilaar Rodriguez ziet bij PSV leergierige en zeer talentvolle collega’s

Steunpilaar Rodriguez ziet bij PSV leergierige en zeer talentvolle collega’s

1437
0

Linksback Ricardo Rodríguez heeft zowel tegen Ajax als tegen Willem II zijn visitekaartje afgegeven.

De Zwitser laat een uitstekende indruk achter en is een echte meerwaarde voor het overwegend jonge en onervaren PSV. De 27-jarige huurling van AC Milan bracht rust in het team en maakte logische keuzes aan de bal.


Ernest Faber was na afloop onder de indruk van de Zwitser en ook de fans konden de inbreng van Rodriguez zeker waarderen. De verdediger was blij te horen dat de trainer tevreden was over zijn inbreng. “Fijn om te horen natuurlijk. Ik had sinds 22 december geen wedstrijd meer vanaf de basis gespeeld, dus het was even afwachten hoe het zou gaan. Ik had zelf vertrouwen dat het goed zou uitpakken vandaag, na de trainingen van afgelopen week.”

Rodríguez ziet dat hij terecht is gekomen in team met een aantal zeer jonge spelers. De Zwitser keek zijn ogen uit naar al het talent dat PSV rijk is. “Ze zijn zeer talentvol en het mooie aan spelers van deze leeftijd is dat ze enorm kunnen genieten van het moment. Wat ze moeten leren, is dat ze vlug weer aan het volgende moment moeten denken en snel van wedstrijd naar wedstrijd kunnen gaan. In dat proces wil ik ze graag helpen. Niet door het allemaal even op te leggen, omdat  ik het allemaal al heb meegemaakt. Kalm dingen uitleggen, is wat op deze de jongere generatie het meeste effect heeft”, aldus de Milan verdediger, die content is met zijn overgang naar PSV.

“Je moet jonge spelers rustig benaderen en ik heb de indruk dat ze graag luisteren. Ik heb al de nodige wedstrijden in mijn carrière gespeeld en probeer ze te steunen bij hun ontwikkeling.” Over het niveau van de eredivisie kan hij logischerwijs nog niet zoveel zeggen. ,,Ik heb vorige week ruim twintig minuten meegedaan en vandaag een hele wedstrijd. Het is in ieder geval een competitie waarin je de nodige ruimte krijgt om te voetballen, denk ik”, aldus Rodriguez over zijn eerste volledige week bij PSV.


Facebook Comments