Home Nieuws Steun van Johan Derksen en teleurgesteld in de directie maar: ‘PSV is...

Steun van Johan Derksen en teleurgesteld in de directie maar: ‘PSV is toch mijn club’

15978
0

Zonder te wijzen naar hoofdrolspelers weet iedere PSV fan op wie Mark van Bommel doelt als hij uitspreekt dat hij teleurgesteld is in de PSV directie.

In gesprek met Telesport komen een aantal zaken duidelijk naar voren en daarin wijst een vinger duidelijk naar de directie van de club. “Ik was enorm teleurgesteld. Niet in de spelers, maar in de directie. En indirect ook in de raad van commissarissen. Ik denk dat ik niet ontslagen ben door de resultaten, maar meer door de situatie daaromheen, stelt van Bommel.

in die zienswijze wordt het clubicoon zeker gesteund door Johan Derksen, die nog altijd niet te spreken is over de handelswijze van Toon Gerbrands en RvC lid Hans van Breukelen.

Bij Veronica Inside ging Derksen vrijdagavond nogmaals los over het ontslag van Mark van Bommel bij PSV, inmiddels een maand of 9 geleden. Derksen vindt dat van Bommel gesteund had moeten worden en dat het begin van zijn trainerscarriere eigenlijk om zeep is geholpen door Gerbrands en commissaris Hans van Breukelen.

Toch kreeg van Bommel veel kritiek te verwerken na en rond zijn ontslag. De verwijten waren dat van Bommel obsessief zou zijn, manipulerend te werk zou gaan en diverse mensen geschoffeerd zou hebben. Rond ieder ontslag komen verhalen naar buiten en de waarheid zal zoals gewoonlijk wel ergens in het midden liggen maar feit is en blijft dat het ontslag van één van de grootste clubiconen uit de geschiedenis van de club onnodig is geweest. Vooral het moment daags na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord was ongelukkig want PSV speelde een meer dan prima wedstrijd in de Rotterdamse Kuip, waar de factor pech alom aanwezig was.

Van Bommel gaat verder: “Het vervelende was dat daarbij alleen maar anonieme bronnen werden opgevoerd. Er is zoveel onzin verteld en ik kon me daar niet eens tegen verweren. Dat heeft me pijn gedaan. PSV blijft toch mijn club.”

Van Bommel stelt zich echter ook kwetsbaar op. “Tegelijkertijd moet je ook kritisch naar jezelf kijken en durven toegeven dat sommige kritiek terecht was. Ik had de lat heel erg hoog gelegd, terwijl de organisatie daar blijkbaar niet aan toe was. Het ging me te langzaam. En dan gaan mensen je zien als obsessief.”

De situatie zat van Bommel lange tijd niet lekker. “Prettig was het niet. Nu pas sta ik erboven. Wat dat betreft helpt de tijd. Het is heel jammer dat het zo is gelopen. Ik heb niet meer met de directie of rvc gesproken. Maar ik loop er niet voor weg. Vergeven is makkelijker dan vergeten.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here