Home Nieuws Sterk staaltje leiderschap Marcel Brands | PSV weigert KNVB schikkingsvoorstel na JC...

Sterk staaltje leiderschap Marcel Brands | PSV weigert KNVB schikkingsvoorstel na JC Schaal te betalen

3776
0

Marcel Brands was zondagmorgen te gast bij Goedemorgen Eredivisie en werd de hemd van het lijf gevraagd over tal van zaken.

Enkele uren voor Ajax – PSV werd ook duidelijk dat de algemeen directeur van PSV moeite heeft met de opstelling van de KNVB inzake de keuze om de PSV fans te straffen voor de zogenaamde ongeregeldheden tijdens Ajax – PSV van eind juli dit jaar. Rond het duel om de Johan Cruijff Schaal werden er onder meer onwenselijke spreekkoren genoteerd in een rapport opgesteld door de bond. PSV lijkt de zaken anders in te schatten en te beoordelen na het ontvangen schikkingsvoorstel vanuit Zeist.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club weigert om een schikkingsvoorstel van 20.000 euro te betalen aan de KNVB. PSV heeft de voetbalbond laten weten dat de boete niet wordt betaald indien alleen PSV een straf krijgt na aanleiding van de wedstrijd in juli. De gevolgen zijn duidelijk want de KNVB zal nu een tuchtzaak moeten beginnen tegen PSV.

In het onderzoeksrapport van de voetbalbond staat dat alle spreekkoren tijdens die wedstrijd zijn vastgelegd. En dus vindt PSV het onacceptabel dat er wel een straf wordt gegeven vanwege de antisemitische spreekkoren, terwijl de homofobe spreekkoren vanuit de Ajax fans onbestraft blijven. Ook afgelopen zondag waren deze spreekoren opnieuw meerdere keren te horen.

Algemeen directeur Marcel Brands toont hiermee daadkracht aan in de vorm van sterk leiderschap. PSV benadrukt niet tegen de boete te zijn en het bovendien volledig terecht te vinden dat PSV deze heeft gekregen, maar dat het ook onbegrijpelijk is dat homofobe spreekkoren door de voetbalbond niet worden bestraft terwijl met de OneLove-banden steeds aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten voor iedereen.


Vorig artikelRuud Gullit zou Xavi Simons niet meenemen naar Qatar, Gullit kiest voor tegen PSV uitgefloten Ajacied
Volgend artikelHoe PSV nog altijd aan Jetro Willems ’trekt’, Willems geniet van overwinning PSV op Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in