Home Nieuws Sterk PSV middenveld | Analisten onder de indruk: ‘Ik zou kiezen voor...

Sterk PSV middenveld | Analisten onder de indruk: ‘Ik zou kiezen voor Veerman, Schouten en Tillman’

3503
0

De komst van Jerdy Schouten zorgt voor lovende kritieken richting de leiding van de club. De transfer van Schouten is een transfer van stevig doorpakken geworden en vooral daadkracht tonen.

Daadkracht tonen gaat niet altijd gepaard met alleen maar met euro’s strooien. Earnie Stewart en PSV blijken uitstekende onderhandelingspartners te zijn, waar prima zaken mee te doen zijn. De komst van Schouten naar PSV levert PSV dan ook de nodige complimenten op aan de verschillende tafels der analisten.

Wel zorgt de komst van de 26-jarige Schouten voor een luxeprobleem bij PSV. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat proberen Karim El Ahmadi en Marciano Vink de vraag te beantwoorden wie het centrale blok op het middenveld moet vormen en hoe Peter Bosz de juiste keuzes zou moeten gaan maken.

ESPN analist El Ahmadi zou kiezen voor Jerdy Schouten naast Joey Veerman. “Als Schouten op de plek van Ibrahim Sangaré staat, wordt PSV voetballend nog beter. Verdedigend is hij ook beter dan Veerman. Het is echt een heel goede speler”, wijst men naar Schouten.

PSV betaalde maar liefst twaalf miljoen euro voor Schouten aan Bologna. De middenvelder is relatief laat doorgebroken in zijn carriere maar lijkt de verwachtingen meer dan waar te maken. Het genoemde bedrag van 12 miljoen euro kan door bonussen zelfs nog op gaan lopen richting vijftien miljoen. “Samen met Veerman en Sangaré zijn het drie relatief dure spelers”, wijst Vink naar de transfersommen van de middenvelders, die PSV eerder al op tafel legde.

De analisten blijken van mening te verschillen over een eventuele basisplaats voor de nieuwe middenvelder. Peter Bosz heeft straks heel wat te kiezen maar Schouten zou niet meteen bij iedere analist zomaar in de basis staan.

“Mijn ideale middenveld bestaat uit Veerman en Sangaré. Waarom zou je die twee uit elkaar halen zolang Sangaré er is? Maar als hij weggaat, dan zou ik kiezen voor Schouten, Veerman en Malik Tillman”, klinkt het. Een feit is inmiddels wel dat menig analist onder de indruk is geraakt van het middenveld van de ploeg van Peter Bosz.


Vorig artikelLiverpool meldt zich bij zaakwaarnemer Johan Bakayoko, ‘PSV kan grote biedingen tegemoet zien’
Volgend artikelDe aanbiedingen stromen binnen maar PSV werkt niet mee: ‘Meerdere clubs willen me hebben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in