Home Nieuws Ster Memphis weer rijzende: meer doelpunten dan Neymar

Ster Memphis weer rijzende: meer doelpunten dan Neymar

63
0

Op het eerste gezicht lijkt er weinig anders rond Memphis Depay. Na een doelpunt zijn er nog steeds gebaartjes, vingertjes voor de mond of in de oren. Toch zijn er wel degelijk zaken anders. 

Memphis is bezig aan een uitstekend seizoen in Lyon. In achttien officiële wedstrijden was hij goed voor tien doelpunten en vijf assists. Afgelopen weekend was hij met twee goals de grote man bij de ruime uitzege op het Nice van Wesley Sneijder, 0-5. Zijn teller in de competitie staat inmiddels op acht. Eentje meer dan Neymar.

De lucht tussen Olympique Lyon-coach Bruno Genesio en Memphis Depay is na enige onenigheid ook weer geklaard. De linksbuiten scoorde zondagmiddag twee keer in het met 0-5 gewonnen duel tegen OGC Nice, maar werd in de 79ste minuut tot zijn ongenoegen naar de kant gehaald en liet dat in woord en gebaar blijken.
‘Dat is normaal’, laat Genesio een dag na de wedstrijd weten aan het Franse L’Equipe. ‘Hij wilde een hattrick maken. Dat is belangrijk voor een aanvaller, maar niet voor mij. De aankomende wedstrijden zijn belangrijk. Dat heb ik hem ook verteld en hij begrijpt dat nu.’

Franse kranten zijn zeer te spreken over de stappen die Depay maakt. In L’Équipe is Memphis vandaag weer opgenomen in het Elftal van de Week. Depay kreeg opnieuw een 8 als cijfer toebedeeld. Ook in Le Figaro staat hij in het Elftal van de Week. Volgens France Football zijn de huidige prestaties van Memphis voor een groot deel te danken aan Lyon-coach Bruno Genesio, die hem eind september passeerde voor de wedstrijdselectie. Depay liet zich daarna zien met een uitstekende reactie en wist al 11 keer het net te vinden, verdeeld over Oranje, de Europa League en de Franse Ligue 1.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here