Home Nieuws ‘Stel, je bent Götze en je stapt het veld op met Rosario...

‘Stel, je bent Götze en je stapt het veld op met Rosario als aanvoerder’

13200
0

De transfer van Mario Götze naar PSV deed afgelopen najaar veel positieve stof opwaaien. De komst van de Duitser was wereldnieuws.

Götze is inmiddels een bepalende speler geworden en komt bovendien steeds meer in zijn ritme. Dit PSV kan volgend seizoen onder de bezielende leiding van Roger Schmidt nog meer gaan profiteren van de aanwezigheid van de Duitse wereldkampioen.

Onze columnist Lucas Ursem geeft zijn mening over het seizoen van PSV tot nog toe en is op zich positief gestemd voor volgend seizoen maar kan tevens niet onder stoelen of banken steken dat bepaalde zaken (lees spelers en hun kwaliteiten) welhaast te ergerlijk zijn voor woorden. Daartoe behoort ook Pablo Rosario, die met zijn spel vaak zorgt voor ergernissen onder de achterban. Zo ook bij onze columnist Lucas Ursem.

‘Het gekke is dat ik ergens ook positiviteit voel borrelen. Ik heb namelijk het idee dat veel belangrijke mensen binnen PSV beginnen te zien wat ik ook zie: dat ons vlaggenschip geen team is en elke vorm van een gezonde hiërarchie ontbreekt. Stel: jij bent Mario Gotze of Philipp Max en je stapt het veld op met Rosario als aanvoerder. Dat kan gewoon niet. Mijn supportersbloed kookt gewoon als ik bijvoorbeeld moet lezen dat Pablo er alles aan doet om ‘Mo’ in het gareel te krijgen. Eureka!’, typeert Ursem de huidige situatie als het over balans en leiderschap in de groep gaat.

Ursem wijst daarbij ook naar Schmidt, die Rosario geregeld op het paard tilt en daarbij de woorden ’toplevel player’ gebruikt. ‘Het kan bijna niet anders of Schmidt ziet dit ook’, aldus Lucas Ursem over middenvelder en reserve aanvoerder Pablo Rosario.


Vorig artikelToon Gerbrands: ‘John de Jong verricht uitstekend werk bij PSV’
Volgend artikelJohn de Jong over nieuwe spelers: ‘Niet meer eerst verkopen om te kunnen kopen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in