Home Nieuws Steekt Luuk de Jong na 31 gescoorde doelpunten in een mindere vorm?

Steekt Luuk de Jong na 31 gescoorde doelpunten in een mindere vorm?

448
0

Luuk de Jong zou in een mindere vorm steken, luidt de conclusie van enkele media na een nieuwe wedstrijd waarin hij niet tot scoren wist te komen.

Ook op bezoek bij Excelsior wist de aanvoerder opnieuw niet het net te vinden maar de ploeg van Peter Bosz heeft de beschikking over dusdanig veel scorend vermogen dat een aantal weken doelpuntendroogte van Luuk de Jong nauwelijks een item is. Dit seizoen was Luuk de Jong direct betrokken bij maar liefst 45 gescoorde doelpunten, waarvan de aanvoerder er 31 zelfs wist te scoren. Het zijn uitstekende cijfers te noemen, al mag de aanvoerder wel een andere tactiek gaan uitkiezen om penalties te benutten.

Na de uitbeurt in Nijmegen zei Luuk de Jong zelf al over zijn gemiste strafschop het volgende: ‘Iedereen weet inmiddels wat ik doe bij de strafschoppen’, was De Jong eerlijk en open. Op Kralingen kreeg De Jong net voor rust een reuzenkans, die hij niet binnen wist te schieten. Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN meteen gevraagd naar zijn kans vlak voor rust.

“Ik doe daar eigenlijk alles goed. De aanname, ik loop er goed omheen. Ik zag die keeper alleen redelijk ver in het midden staan waardoor er weinig ruimte was. Misschien had ik hem over mijn standbeen moeten schieten”, aldus De Jong. “Het scheelde alleen echt heel erg weinig. Misschien had ik nog meer curve in de lange hoek moeten geven. Hij ging te recht langs de paal.”

De aanvoerder kreeg ook de vraag wat hij van het spel in de eerste helft vond. “We proberen er gewoon veel energie in te stoppen. Dan wordt het voor de tegenstander in de tweede helft op een gegeven moment gewoon heel zwaar”, zo gaf hij aan. “In de tweede helft deden we het ook gewoon beter. Toen waren we nog geduldiger en waren we nog zuiniger aan de bal, waardoor zij nog verder werden teruggedrongen. Dat kwam ook deels door de energie van de eerste helft, maar we hebben daarna ook helemaal niks meer weggegeven en dan is het lekker dat Mauro die bal zo binnen schiet.”

Ook werd gevraagd of het aan De Jong al knaagt dat hij opnieuw niet wist te scoren. “Dat gebeurt pas als wij nog meer gaan verliezen en niet scoren. Ik heb al vaker aangegeven dat als ik veel scoor en het team help blij ben, maar als ik niet scoor en wel winnen ben ik ook blij. Natuurlijk is het al een tijdje geleden, maar dit soort fases heb ik wel vaker meegemaakt”, zei hij daarover. “Ik moet gewoon altijd hetzelfde blijven doen. Ik weet dat ik in het veld belangrijk ben voor het team met druk zetten en het aanspeelpunt zijn. Ook voor de goal als afleider voor andere spelers. Mijn goals komen vanzelf wel weer. Dat weet ik ook wel.”


Vorig artikelNiet arrogant maar elegant neemt PSV afstand van kansloos en van Eredivisie afscheid nemend Excelsior
Volgend artikelDe landstitel nadert met rasse schreden maar PSV zou één groot voordeel ten opzichte van Feyenoord hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in