Home Nieuws Steeds vaker kritiek op ‘harde’ uitspraken Afellay bij de NOS: ‘Ramalho liep...

Steeds vaker kritiek op ‘harde’ uitspraken Afellay bij de NOS: ‘Ramalho liep met wind tegen’

18400
0

Ibrahim Afellay geldt tegenwoordig als kundig analist aan tafel bij de NOS.

De Utrechtse middenvelder kende een prachtige carrière en dacht er goed aan te doen om analist bij de NOS te worden. Zijn begin was nog wat stroef te noemen want de middenvelder stond niet bepaald bekend als vlotte prater. Daarin heeft de oud- PSV’er zich wel verbeterd. Het praten in combinatie met analyseren gaat hem steeds beter af, al is wel goed zichtbaar dat Afellay zijn analyses vooraf goed weet voor te bereiden en als het ware op een soort autocue achtige wijze communiceert met de kijkers.

Ibrahim Afellay slaat soms ook flink door. De oud-middenvelder overdrijft vaak met harde bewoordingen, die meer op het trainingsveld of voetbalveld gebruikelijk zijn te uiten dan aan tafel bij de NOS of welke zender dan ook. Afellay lijkt zich er niets van aan te trekken. Inmiddels heeft hij er flink wat tegenstanders bij gekregen, die bepaald geen waardering voor zijn nieuwe werkzaamheden bij NOS kunnen opbrengen. Zo was het Ryan Babel die enkele maanden geleden de spot dreef met Afellay dor hem in een rap hard aan te pakken.

Afgelopen zomer was het Henk Spaan die vond dat Afellay maar eens een stevig weerwoord verdiende. Afellay zei dat Botman de ‘draaicirckel van een vrachtwagen’ had. ‘Ibi speelde hard op de man. Als hij dat tijdens zijn carrière als voetballer vaker had gedaan, zou er misschien iets meer van terecht zijn gekomen’, schreef Spaan in zijn column voor Het Parool.

Spaan vraagt zich af of een analist een speler wel stevig mag aanpakken. ‘Zeker, maar als de loopbaan van de analist in kwestie vragen oproept, bijvoorbeeld: hoe is het mogelijk dat Afellay vier seizoenen bij Stoke City onder contract stond en daarin slechts tot 49 wedstrijden kwam met 2 doelpunten op zijn conto en daarvoor in 4 seizoenen Barcelona 21 wedstrijden speelde waarin hij 1 keer scoorde, denk ik, doe eens rustig aan, jongen. De verbittering ligt er wel heel dik bovenop’, aldus Spaan over de analyses van NOS analist Afellay.

Enkele weken geleden vond de NOS analist het nodig om Mark van Bommel onder uit de zak te geven. Van Bommel kreeg er flink van langs van Afellay, waar de oud-middenvelder het daags na het ontslag van Mark van Bommel bij PSV niet voor elkaar kreeg om zich en eerlijk open uit te spreken over de kwaliteiten en het karakter van Mark van Bommel. De uitspraken van Afellay over Mark van Bommel hadden meer weg van karaktermoord dan van een analyse.

Afgelopen zondag was het weer raak. Afellay vond het nodig om als ex-voetballer verdediger Andre Ramalho te kraken over diens snelheid. De snelle counter van NEC zorgde ervoor dat Ramalho in de achtervolging moest. Afellay zag het gebeuren en zei: ‘Die Ramalho, die liep ook met wind tegen’. De oud-middenvelder krijgt inmiddels op sociale media wekelijks veel kritiek over zich heen met zijn soms snoeiharde en cynische analyses aan tafel bij de NOS.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here