Home Nieuws Status Wijnaldum | Komt de in Parijs totaal overbodige middenvelder nog in...

Status Wijnaldum | Komt de in Parijs totaal overbodige middenvelder nog in beeld bij PSV?

9631
0

Het moet een pijnlijk geheel zijn voor Georginio Wijnaldum. Beelden aanschouwen, kunstmatige beelden zogezegd, van zijn werkgever in Japan.

Hoe Paris Saint-Germain een grote club wil zijn. Het zou zomaar de titel van een boek over de Parijse club kunnen zijn want de door oliegeld gedreven en voortgestuwde club uit de hoofdstad van Frankrijk, wil zo graag serieus genomen worden als Europese topclub maar de waarheid ligt anders. De directie en het bestuur van de club, feitelijk in handen van een individu uit Qatar, liggen overhoop met een deel van de fans, die zich niet meer kunnen identificeren met de club en de cultuur die er heerst.

Het geeft veel onrust rond de club en het lijkt deze zomer niet bepaald minder te worden. Een deel van de fans ziet het dan ook pertinent niet zitten om te verhuizen naar Stade France in de voorstad Saint-Denis. PSG wil een nog groter stadion, terwijl het huidige stadion nauwelijks uitverkocht raakt. Kortom, het is al maanden onrustig in en rond de club, waar trainers letterlijk jaarlijkse passanten zijn.

En dus moet Georginio Wijnaldum het er maar mee doen. Steeds vertrekken uit Parijs, op zoek naar een club waar hij wel geliefd is. De status van Wijnaldum in Parijs is momenteel een status van niet gewenst en dus reisde hij opnieuw niet mee met de selectie naar Japan, waar PSG zich opnieuw een tour door het Aziatische heeft laten aanmeten omwille van allerlei commerciële redenen.

De media-afdeling van de club maakt overuren om steeds maar te kunnen laten zien dat honderden Japanners de club volgen met camera’s in de hand en velletjes papier om handtekening te kunnen ontvangen. Echter is Paris Saint-Germain verre van een grote club. Miljoenen euro’s verliezen laten de boeken over seizoen 2022-2023 zien. Feitelijk draait de club zulke grote verliezen dat zelfs het terugkopen van Xavi Simons eigenlijk niet past.

Maar de Franse club wilde na het plotselinge vertrek van Simons naar PSV, deze zomer even de tanden laten zien en de middenvelder terughalen naar Parijs. Paris Saint-Germain vindt Xavi Simons op dit moment niet goed genoeg voor Paris Saint-Germain. Ondertussen is de toekomst van Wijnaldum weer onzeker geworden. Komt de middenvelder nog in beeld om de PSV gelederen te komen versterken?

Marcel Brands is een groot fan van de pas 32 jarige middenvelder. De middenvelder uit Rotterdam zou een waardig opvolger van Simons kunnen zijn maar ook een andere rol op het middenveld kunnen vervullen. De vraag is natuurlijk of Wijnaldum de echte Europese topcompetities als de Premier League en de Serie A of wellicht La Liga, in deze fase van zij carriere links kan laten liggen voor een terugkeer naar PSV. In Eindhoven is Gini Wijnaldum in ieder geval nog steeds meer dan welkom.


Vorig artikelWaarom Donny van de Beek aan PSV gelinkt wordt: ‘Een win-win situatie’
Volgend artikelWachten op grote transfers | PSV – FC Eindhoven wordt de wedstrijd van de toptalenten van Duiven, Babadi en van de Blaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in