Home Nieuws Status Drommel | Kan Benítez uitgroeien tot één van de betere PSV...

Status Drommel | Kan Benítez uitgroeien tot één van de betere PSV keepers aller tijden?

686
0

Bevlogen, professioneel, winnaarsmentaliteit, ambitieus, ervaring, en een topprofessional.

Die woorden sprak Ruud van Nistelrooij uit nadat bekend werd dat PSV in de persoon van Walter Benítez een nieuwe doelman wist vast te leggen. Van Nistelrooij was maar wat blij toen bekend werd dat PSV de Argentijnse doelman had vastgelegd. Het leverde de club vele complimneten op uit binnen- en buitenland want meerdere Europese topclubs wilden Walter Benítez vastleggen. Ook Manchester United en Paris Saint Germain.

Walter Benítez gold jarenlang als minst gepasseerde keeper van Frankrijk. In Nederland lukt dat overigens nog niet. Bij PSV krijgt de doelman uit Argentinie vele doelpunten en doelpogingen te verwerken. Dat is echter al enkele seizoenen het geval. Rik Elfrink constateerde afgelopen week in het Spaanse Marbella dat Walter Benítez de absolute nummer één is bij PSV.

Walter Benítez heeft indruk gemaakt tijdens het trainingskamp van PSV in Marbella. Het Eindhovens Dagblad concludeert ook dat Joël Drommel door de aanwezigheid van de Argentijn geen enkele hoop hoeft te koesteren op een vervolg van zijn positie als eerste doelman vorig seizoen.

‘Walter Benítez heeft veel in zich om uit te groeien tot een van de betere PSV-keepers aller tijden, iets wat er in de eerste seizoenshelft nog niet helemaal uitkwam’, schrijft clubwatcher Rik Elfrink in een analyse. ‘De Argentijn kreeg een fors aantal goals tegen, maar dat had meestal meer te maken met slap en slecht verdedigend werk dan met zijn keeperskwaliteiten.’ Volgens het ED bestaat er geen twijfel dat Benítez voorlopig de eerste doelman van PSV blijft. ‘Het verschil met Joël Drommel oogt momenteel van buitenaf enorm’, stelt Elfrink vast. In de zomer lijkt een vertrek van Drommel dan ook logisch.

Benítez kreeg in 24 officiële duels 32 tegendoelpunten te verwerken en hield pas vijf keer de nu. PSV nam hem vorige zomer transfervrij over van OGC Nice.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here