Home Nieuws Statement KNVB én PSV: ‘Onterechte strafschop Feyenoord’, ‘Spannende titelstrijd in de kiem...

Statement KNVB én PSV: ‘Onterechte strafschop Feyenoord’, ‘Spannende titelstrijd in de kiem gesmoord’

1183
0

Zowel de KNVB als PSV hebben een officiële reactie gegeven op de scheidsrechterlijke beslissingen van zondagmiddag in de Kuip.

De KNVB meldde maandagmiddag dat er fouten zijn gemaakt in de slotfase van de uitwedstrijd van PSV tegen Feyenoord. De lezing is duidelijk te noemen: De strafschop die Feyenoord in blessuretijd kreeg te nemen, had niet gegeven mogen worden. Dat liet een woordvoerder van de KNVB weten op basis van de evaluatie die eerder op maandag plaatsvond. Ook had VAR Pol van Boekel in moeten grijpen. Omdat dat allebei niet gebeurde, verspeelde PSV zeer kostbare punten en is de titelstrijd gelopen.

Ook PSV reageerde maandagmiddag op het gebeuren in Rotterdam en het standpunt van de KNVB. In gesprek met De Telegraaf reageert John de Jong op de uitspraken vanuit Zeist. “Het is goed dat de KNVB beide fouten toegeeft. Hierdoor is wel en spannende titelstrijd in de kiem gesmoord. Wij betreuren het nog steeds dat de scheidsrechter ons na afloop van de wedstrijd geen uitleg wilde geven.”

Serdar Gözübüyük wordt vooral verweten dat hij na afloop van de wedstrijd niemand te woord wilde staan. De scheidsrechter van dienst is inmiddels wel weer gewoon ingepland voor een wedstrijd in de 33e speelronde van de Eredivisie.


Vorig artikelSchmidt lovend over spel PSV maar opvallend kritisch op Madueke: ‘Mentaal niet klaar voor deze wedstrijd’
Volgend artikelAfellay lyrisch: ‘Er staat geen enkele maat op deze jongen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in