Home Nieuws Statement Britse overheid: Arsenal – PSV lijkt door te gaan

Statement Britse overheid: Arsenal – PSV lijkt door te gaan

1456
0

Een statement vanuit de Britse overheid over alle geplande sportwedstrijden van de komende 10 dagen, betekent dat er zicht is op het wel of niet doorgaan van de Europa League -wedstrijd Arsenal – PSV.

Aanstaande donderdag 15 september is PSV te gast in het Emirates Stadium van Arsenal in noord-west Londen. Twee dagen na het overlijden van The Queen publiceerde de Britse overheid een statement over alle sportevenementen. Dit weekend vinden er in ieder geval geen sportwedstrijden plaats en dat betekent dat er geen Premier League wedstrijden op de agenda staan. Arsenal zou in het geval van doorgaan van Arsenal – PSV dus een lange periode van rust hebben in aanloop naar Arsenal – PSV.

Het statement van de Britse overheid luidt als volgt: “Er is geen verplichting om evenementen en sportwedstrijden te annuleren of uit te stellen, of uitgaansgelegenheden te sluiten tijdens de periode van Nationale Rouw. Dit is ter beoordeling van individuele organisaties”, zo citeert The Guardian de Britse overheid. “Als blijk van respect kunnen organisaties overwegen om evenementen op de dag van de staatsbegrafenis te annuleren of uit te stellen of locaties te sluiten. Zij zijn hiertoe niet verplicht en dit is geheel ter beoordeling van individuele organisaties.”

De enige kanttekening die er wordt geplaatst vanuit de regering is: “Als er sportwedstrijden of evenementen gepland zijn voor de dag van de staatsbegrafenis, willen organisaties misschien de tijdstippen van het evenement aanpassen zodat ze niet botsen met de timing van de uitvaartdienst en de bijbehorende processies”, aldus het statement van de Britse overheid.


Vorig artikelVan Nistelrooij nuanceert kampioensaspiraties: ‘Ik heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten worden’
Volgend artikelDe speelstijl komt langzaam in beeld: ‘De spelers lopen naar achter omdat de trainer dat wil’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in