Home Nieuws Stapt John de Jong zaterdag op? Aangeslagen de Jong overweegt positie

Stapt John de Jong zaterdag op? Aangeslagen de Jong overweegt positie

1551
0

Stapt John de Jong zaterdag op als technisch manager van PSV? Het is niet ondenkbaar geworden nu de club zich in zeer onrustig vaarwater weet te begeven.

John de Jong gaat door een moeilijke periode heen en merkt aan zichzelf dat het hem veel doet. De technische man zag afgelopen zondag dat woedende fans de hoofdingang van het Philips Stadion bestormde. “Het was zo niet PSV wat zondag gebeurde. Ik heb de raad van commissarissen gesproken. Zij geven me alle steun. Ik heb ze wel gezegd: ik ga komende week keihard voor PSV aan de slag. Tot aan vrijdagavond, het slot van de markt. En daarna zien we wel. Of je dit nog wil, daar kun je over nadenken ja”, vertelt De Jong tegen onder meer de NOS.


De komende uren probeert De Jong de lopende zaken op de transfermarkt zo goed mogelijk af te ronden en getuige zijn woorden valt het net uit te sluiten dat hij uit zal treden als technisch manager van de club.

“Het ziet er wel naar uit ja”, reageert De Jong op de vraag of PSV klaar is op de transfermarkt. “Het was een moeilijke week, een zware week. Ik werk twintig jaar bij deze club. Ik heb mijn social media weggedaan.”

Er vallen nog geen directe bedreigingen te noteren maar de technisch directeur schaamt zich voor wat er bij PSV gebeurde afgelopen zondag. “Ik word niet bedreigd, maar als je veiligheid en je bewegingsvrijheid in het geding zijn, denk ik wel eens: waar zijn we met zijn allen mee bezig. Het enige dat ik kan zeggen is dat onze hoofd veiligheid mij gebeld heeft met de mededeling dat de politie heeft gezegd dat er geen acute dreiging is.”

De Jong gaf al aan dat hij zich tot de transferdeadline volledig op zijn werk richt. In theorie zou het dus zo kunnen zijn dat PSV zaterdag, daags na de transferdeadline van het eerste window in 2020, zonder technisch manager komt te zitten. De Jong spreekt expliciet uit dit window goed te willen afsluiten voor de club. “Daarna gaan we kijken wat er gebeurt. Nee, dat is niet lastig. Ik ben een professional. De laatste weken zetten je wel aan het denken. Ik moet mijn rust bewaren en straks goed afwegen wat ik ga doen. Het is vooral een kwestie van clubbelang”, voegt De Jong daaraan toe. “Ik ben zelf niet zo belangrijk”, aldus zijn visie op de situatie bij de club.


Facebook Comments