Home Nieuws Stand op de ranglijst brengt Cocu al vroeg in een lastig situatie

Stand op de ranglijst brengt Cocu al vroeg in een lastig situatie

44
0

Phillip Cocu heeft het vooralsnog moeilijk bij Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

De stand op de ranglijst is bepaald geen beste prestatie van Cocu, die dit weekend opnieuw niet wist te winnen. Cocu en Derby speelde gelijk tegen Cardiff.

Na zeven wedstrijden staat Cocu met zijn nieuwe club op de achttiende plaats.

Cocu was graag beter van start gegaan met Derby, die vorig seizoen ter nauwer nood promotie misliep naar de Premier League. Na de eerste zeven competitieduels onder Cocu, werd er slechts één keer gewonnen.

Derby begon voortvarend aan het seizoen in het Championship met een zege op Premier League-degradant Huddersfield: 1-2. Vervolgens wist Cocu niet meer te winnen met Derby. Stoke (2-2), Bristol City (1-2), West Brom (1-1), Brentford (3-0) en Cardiff (1-1) behaalden allen een resultaat tegen Derby.

Daarnaast werd Cocu met Derby ook uitgeschakeld in de tweede ronde van de League Cup, door Nottingham Forest (3-0). Het betrof een regionale streekderby dus dit verlies kwam hard aan bij de achterban, waar Cocu ook nog eens met een veredeld jeugdteam aan de wedstrijd begon.

De achttiende plaats waar Cocu momenteel met Derby terug te vinden is, is geen degradatiestek. Het Championship heeft 24 teams. De onderste drie ploegen degraderen naar de League One.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here